Rénszarvas a városházán

  •  
  •  
  •  

Bármilyen hihetetlen is, de tény: szombaton reggel kilenckor már tolongtak a kicsik, és a szüleik az újpesti városháza ajtajánál, mert ekkor nyílott az ajtó. Az ügyes kezű gyerekek mikulásokat, rénszarvasokat készítettek, és sokukat hiába biztatott a távozásra az édesanyjuk, maradtak mindvégig.

Nagy Benedek például a Futár utcai általános iskola első osztályába jár, és most is lelkesen készítette a mikulásokat. De tovább mehetünk ennél, mert kérésre rénszarvas tartót is készített, csak azt már nehezen tudtuk kivárni. De később vettük a fáradságot, és újra visszanéztünk a helyszínre, ahol fantasztikus szarvas várt bennünket. Láthattuk, ahogy a vörös anyag élővé válik: és tényleg elfértek  a tartóban a rénszarvasok.

Benedek minden hét végén itt van, bár az édesapja időnként beszól a háta mögül, ennek ellenére biztos, hogy jól érzi magát. Az édesanyja mindvégig ott ült mellette a padon, bizonyíthatjuk, nem volt könnyű helyzetben, sok gyerek azért sok türelmet kíván.

Egy szó, mint száz: dél körül elkészült a rénszarvas tartója, a gyereket, a szülők legnagyobb megelégedésére. Mi is örültünk.

Á.T.