•  
  •  
  •  

Napról napra jelentős változások történnek az Ugró Gyula parkban. A felújítások nem csak a gyerekeknek és a szabadban sportolóknak kedveznek majd. Az Erdősor 26. szám előtt egy virágos rétet alakítanak ki.

A kisvárosi hangulatot idézve magasabbra hagyják a füvet és piknikezni is lehet majd a területen. Bár ez most, a tél beállta előtt távolinak tűnik, tavasszal és nyáron már kellemesen eltölthetjük itt a szabadidőnket. A tervezésénél fontos szempont volt, hogy a közel negyven fajból álló virágültetvény ne tartalmazzon allergén növényeket. A keverékekben lévő virágok között nincs védett növény, csak hazánkban megtalálható vadvirágokból áll majd.

Virágban pompázó tér

A teljesség igénye nélkül a következő virágfajták nyílnak majd az Ugró Gyula téren: pipacs, szarkaláb félék, búzavirág, cickafark, margaréta, réti imola, budai imola, fehér mécsvirág, hólyagos habszegfű, orbáncfű, vadrezeda, mezei szarkaláb, sarkantyúfű, ökörfarkkóró, katicavirág, évelő len, gyermekláncfű, katángkóró, nyúlhere, erdei mályva, pézsmamályva, osztrák zsálya, ligeti zsálya, mezei zsálya. Domján Vivien