Riasztás, kemény fagy, havazás: ez vár ránk ma és a héten

  •  
  •  
  •  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki mára 4, holnapra két megyére. A széllökések erőssége meghaladhatja a 70 km/-h-t. Hideg lesz a héten, és többször várható csapadék.

A met.hu azt írja: kedden napközben a Közép-Dunántúlon (elsősorban a Balaton környékén) az északnyugati szél lökései elérhetik a 65-70 km/h-t. A Kisalföldön és az Alpokalján előforduló hózáporok környezetében is előfordulhat néhol hasonló erejű széllökés.

A riasztási térképet ide kattintva követheti nyomon!

Kedd

Az ország északi, északkeleti részén változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, a déli tájakon jobbára erősen felhős lesz az ég. Elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő hózápor, a déli határnál gyenge havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 5 fok között alakul. Késő estére +2, -3 fokig hűl le a levegő.

Szerda

Délen is csökken a felhőzet, kisüt a nap, csapadék már ott sem valószínű. Többfelé erős, a Dunántúlon eleinte helyenként még viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Csütörtök

Eleinte még délen, délkeleten süt ki hosszabb időre a nap, majd észak, északnyugat felől átmenetileg ott is erősen megnövekszik a felhőzet. A nap második felében az északi, északkeleti országrészben néhol gyenge eső, havas eső, esetleg havazás is előfordulhat. A szél nyugatira, északnyugatira fordul, többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Péntek

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, az esti óráktól kezd vastagodni a felhőzet. Napközben északkeleten, keleten alakul ki elszórtan zápor, hózápor. Az északnyugati szél többfelé erős, főként a középső tájakon olykor viharos lesz, estétől jelentősen gyengül a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Szombat

Az ország legnagyobb részén beborul az ég. Többfelé várható csapadék: északon eső, havas eső, havazás, délen az eső lesz a jellemző. A délire forduló szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Vasárnap

Felszakadozik a felhőzet, eleinte még előfordulhat eső, havas eső, havazás. Megélénkül az északnyugatira, északira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.