Roderick Duchâtelet: „Nem ott tartunk, ahol kellene”

  •  
  •  
  •  

Tíz forduló után kijelenthetjük, hogy a vártnál gyengébben szerepel csapatunk az OTP Bank Liga idei kiírásában. A klub elnök-tulajdonosa, Roderick Duchâtelet kedden értékelte a kialakult helyzetet.

– Az elmúlt időszak eredményei után szurkolóink egy része már a kieséstől félti a csapatot. Ön szerint jogos a félelmük?
– A kiesés nem opció a Megyeri úton. Az Újpest FC-nek az élvonalban van a helye. Nagy a tét mindannyiunk számára, de egyeznek az érdekeink is. Mindenki az NB I-ben szeretné látni a klubot. Akár egy szurkoló, akár egy játékos, edző, vagy éppen tulajdonos szemével is nézzük a dolgokat, csak az első osztályú szereplésnek van értelme. Így tehát minden cselekedetünket annak rendeljük alá, hogy feljebb kerüljünk a tabellán.

– Lesz következménye annak, ha a teljesítmény nem javul?
– Nem azért költöztem Magyarországra, hogy az alsóházban szerepeljünk, hanem azért, hogy élcsapat legyen az Újpest FC-ből. Jelen állás szerint nem tartunk ott, ahol kellene. Ez az edző, a játékosok és persze az én közös felelősségem. Felelőtlenek pedig nem leszünk, ha továbbra sem jönnek az eredmények, akkor annak lesznek következményei. Mindenki tudja, hogy ennek mi a menete, főleg az edző, aki a munkájából adódóan különösen tisztában van ezzel. A kölcsönös tisztelet, valamint az egyenes kommunikáció nem írja felül labdarúgás törvényeit, ez mindenki előtt tiszta. A játékosok ma határozattan kijelentették nekem, hogy bíznak az edzőjükben. Ez csak megerősíti a haditervünket.

– Ami pontosan mi is?
– Összességében ambiciózusak és reálisták vagyunk. A szezon elején elmondtuk, hogy építkező szakaszban vagyunk. Persze ettől függetlenül az eddiginél jobb eredményeket szeretnénk elérni, szóval ezen javítanunk kell. A klubépítést folytatjuk, de ezzel együtt egy magasabb fokozatba váltunk. A tavalyi szezonnal ellentétben, ezúttal tervezünk erősítéseket a téli átigazolási időszakban – már a nyári átigazolási időszak lezárása óta dolgozunk azon, hogy extra minőséget hozzunk a keretbe. Ez mellesleg növelné a küzdőszellemet is a csapaton belül. Az edzőnek és a csapatnak koncentrálnia kell arra, hogy egészként működjenek, hogy meglegyen a szikra, ami feltüzeli a csapatot. Kevés támogatás érkezik a lelátóról, szóval a többi csapatnál mélyebbre kell ásnunk és meg kell találnunk a belső hajtóerőt. Alapvetően tehát a mostani kerettel és a téli erősítésekkel a közös feladatunk az, hogy valami nagyot alkossunk. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy nem vesszük majd félvállról a feladatokat.

(ujpestfc.hu)