Román delegáció a hadikikötőben

  •  
  •  
  •  

Román katonai delegáció látogatott el január 11-én, szerdán az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredhez. A vendégeket – akiket az alakulatnál Szilágyi Zsolt alezredes, megbízott ezredparancsnok fogadott – Korom Ferenc dandártábornok, a Honvéd Vezérkar hadműveleti csoportfőnöke kísérte el az újpesti hadikikötőbe.

A román haderő január 11-én, szerdán vette át a „Tisza”  Többnemzeti Műszaki Zászlóalj vezető nemzeti szerepkörét a Magyar Honvédségtől. A fővárosi Hadik Hotelben megtartott átadás-átvételi ceremónia után a Dan Ghica-Radu altábornagy, vezérkarfőnök-helyettes vezette háromtagú román katonai delegáció látogatást tett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednél.

Az alakulat tevékenységének bemutatására a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjében került sor. Szilágyi Zsolt alezredes, az ezred megbízott parancsnoka tájékoztatójában részletesen ismertette a Magyar Honvédség tűzszerészeinek és hadihajósainak munkáját, emellett pedig szólt az alakulat felépítéséről, rendeltetéséről és feladatrendszeréről is.

A vendégek ezt követően megtekinthették a különféle tűzszerész-felszereléseket és gépjárműveket, valamint közelről megszemlélhették a Magyar Honvédségnél rendszeresített hadihajókat is.

A látogatók mindezek mellett megismerhették a tűzszerész-alakulatnál szolgáló robbanóanyag-kereső kutyák munkáját is: a látványos bemutató nagy sikert aratott.

(honvedelem.hu)