Rövidesen átvehető az Újpest-kártya

  •  
  •  
  •  

Folyamatosan készülnek a névre szóló Újpest-kártyák. Az kártya elkészültéről és az átvétel első lehetséges időpontjáról a korábban megadott címen értesítik a leendő tulajdonost. A városvezetés elsődleges célja az Újpest-kártyával – külföldi és hazai tapasztalatok alapján – a lokálpatriotizmus erősítése.

Hamarosan megnyílik a Szent István téren a modern, tágas Újpest-kártya-iroda, ahol majd már személyesen is leadhatják az igénylőlapokat az itt élők. Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatták: minden várakozást felülmúló érdeklődés övezi az Újpest-kártya-programot.

Érthető is, hiszen az ingyenesen igényelhető kártya tulajdonosai kedvezményesen látogathatják az önkormányzati fenntartású kulturális-szabadidős intézményeket, illetve többféle engedményt vehetnek igénybe a rendszerbe belépő kereskedelmi és szolgáltató kártyaelfogadó helyeken. Az elfogadóhelyek pontos listája hamarosan olvasható lesz a városkártya weboldalán, a www.ujpestkartya.hu címen, ahol a helyiek elektronikusan továbbra is megigényelhetik az Újpest-kártyát.


A kártyaprogram segít abban, hogy az itt élők megismerhessék a helyi vállalkozásokat, üzleteket, boltokat, akik pedig várhatóan komoly vevőkörre, törzsvásárlókra tehetnek szert a program segítségével. A városkártya emellett fontos szerepet játszik abban is, hogy szorosabbra fonja az Újpesten élők, az itt működő – elsősorban kereskedelmi és szolgáltató – vállalkozások, valamint az önkormányzat kapcsolatát, együttműködését.
A kártyát a felnőttek és 3–18 éves korú gyermekek, fiatalok igényelhetik. Újpest-kártya-elfogadóhelynek már többféle kereskedelmi és szolgáltató hely jelentkezett, találunk köztük éttermet, cukrászdát, fodrász-, kozmetikai, üzletet, ruházati boltot, optikát és további szolgáltatókat, de számuk folyamatosan bővül. A program minden Újpesten működő cég felé nyitott, az érdeklődők a 06-70 396-5773-as telefonszámon kaphatnak felvilágosítást.

G.R.