Rövidül a várólista

  •  
  •  
  •  

Már működik az az új ultrahangkészülék, amit szerdán adnak át ünnepélyesen az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet megújult képalkotó diagnosztikai osztályán.

 - Nem csak teljesen lepusztult épületet, de igencsak lerobbant eszközparkot is örökölt az önkormányzat, amikor a rendelőintézet átvehette a fővárostól – vázolta a korábbi helyzetet Nagy István alpolgármester. – Igaz a város korábban is támogatta az egészségügyi intézmény eszköz állományát, de csak a tulajdonátvétel után kezdhettünk el gondolkodni komolyabb beszerzéseken. A tervek szerint a következő években folyamatosan cseréljük majd le a régi, elavult berendezéseket újakra. A legkomolyabb beruházás az új röntgengép vásárlása lesz a jelenlegi 15-20 esztendős készülék helyett – avatott be minket a városvezetés terveibe az alpolgármester.

A páciensek hamarosan már érzékelik azt, hogy immár két ultrahangkészülékkel párhuzamosan végzik a vizsgálatokat. A korábban hosszú várólisták ugyanis remélhetőleg jelentősen lerövidülhetnek a jövőben.
– Vannak olyan fővárosi intézmények, ahol ma öt-hat hetet is várakozniuk kell a betegeknek egy-egy képalkotó diagnosztikai vizsgálatra. Nálunk, Újpesten viszont a korábbi közel egy hónap helyett hamarosan mindössze két hétre csökkenhet majd a várakozási idő, sőt szeretnénk, ha már akár egy hét alatt sorra kerülhetnének pácienseink az ultrahangvizsgálatokra – árulta el dr. Csemniczky Katalin, a képalkotó részleg főorvosa.
GR