Sakkparti, családi előadások és esti koncertek

  •  
  •  
  •  

A Dunakeszi Koncertfúvósok zenés ébresztője után valóságos programkavalkád várja az újpestieket a mai napon. Gyermekelőadással és lecsófesztivállal kezdődik a nap, délben élő jelmezes sakkparti várja a látogatókat, délután-este pedig koncertek lesznek. Curtis fél ötkor lép színpadra.

Újpest több pontján is zenére ébredhettek a lakók, ugyanis a Dunakeszi Koncertfúvósok ily módon csalogatták ki az ágyból az újpestieket. Tíz órakor három program is egyszerre kezdődik: a piacon lecsófesztivál várja a látogatókat, a sétányon sportsziget lesz, miközben szintén ugyanebben az időpontban kezdődik a Szép Ernő Színház előadása, a Szegény ember gazdagsága. Utóbbi igaz történet a magyar mesekincs számos elemét idézi fel.

Tizenegy órakor szintén három program kezdődik: a Szegedi Miniszínház előadásában tekinthetjük meg a Pinocchiót, és ugyanebben az időpontban nyílik meg az Újpest Galéria emeleti termében a sportdokumentum-kiállítás, a Városháza házasságkötő termében a Bóbita Bábszínház Zimezum című bábjátékát élvezhetik a kicsik. Ha ez véget ért, a nap egy másik családi programmal, az élő jelmezes sakkpartival folytatódik déltől.

A délután és az este már a koncerteké. Curtis fél ötkor lép színpadra és BLR-rel ad közös koncertet, de ugyancsak a nagyszínpadon láthatjuk majd Tóth Gabit és Back II Blacket.

A nap során eközben folyamatosan láthatók a nemzetiségek bemutatói, a tervek szerint lesz dunai hajókázás, az Újpesti Ifjúsági Sport-és szabadidőközpont épületében pedig a véradókat várják.

MOA