Segítséget jelent meghallgatni egymást

  •  
  •  
  •  

Újraindult Káposztásmegyeren a nyugdíjasok klubja

November 14-én újra indult a káposztásmegyeri nyugdíjasok klubja a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat épületében, a Hajló utca 42–44. szám alatt, ahova szívesen várnak minden társaságkedvelő nyugdíjast.

Az összejövetelek és a klubélet szervezését Jánszkyné Ulman Mária, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljáró helyettese vállalta magára. Lapunknak elmondta, hogy találkozók, nyugdíjas összejövetelek havonta egyszer vannak és ezekre az alkalmakra gyakran hívnak előadókat a jelenlévőket is érintő témákban. A találkozók kötetlen beszélgetések is egyben, ahol az idős résztvevők megbeszélhetik kisebb-nagyobb problémáikat, személyes gondjaikat, hisz már az is segítség, hogy meghallgatják egymást, és együtt jól érzik magukat.

Konkrét segítséget is próbálnak nyújtani az idős, rászoruló embereknek és ebben segítségükre van a szociális bolt tulajdonosa: Kármán Béla felajánlotta, hogy a napi megmaradt zöldségfélét zárás előtt ingyen rendelkezésükre bocsátja.

Az összejöveteleken kívül különböző programokat is szerveznek a klub tagjainak, így januárban parlamenti látogatás lesz, nyáron pedig hajókirándulás. Ezen kívül tervben van egy filmklub és egy olvasókör megszervezése is.

P.M.