Sej, Haj, Rozika…

  •  
  •  
  •  

Mint mindig, most is telt házat vonzott az a nótaműsor, melyet október 26-án délután tartottak az Újpesti Kulturális Központ-Ady Endre Művelődési Központ színháztermében, Sej, haj, Rozika… címmel. A rendezvény fővédnöki tisztét dr. Molnár Szabolcs alpolgármester vállalta magára.

Ahogy szétlebbent a függöny a színpadon, azonnal elkezdte a zenét az Újpest Cigányzenekar, amelyet vastapssal jutalmazott a közönség. A beköszöntő zeneszám után László Mária, az Újpesti Magyar Dal és Zenebarát Társaskör vezetője köszöntötte a nézőket, köztük Balázs Erzsébet önkormányzati képviselőt, Hladony Sándor városfejlesztési tanácsnokot valamint Csóka Jánost, az Újpesti Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét. Utóbbi szervezet volt a rendezvény társszervezője.

Dr. Tahon Róbert az önkormányzat képviseletében nyitotta meg hivatalosan a nótadélutánt.

– E rendezvény kiemelt jelentőségét hagyományőrző, közösségmegtartó ereje adja – mondta a jegyző. – Ezek olyan kapaszkodót jelentenek hétköznapjainkban, amelyre méltán támaszkodhatunk. Az önkormányzat szívén viseli az ilyen közösségek sorsát, igyekszik minél több támogatást nyújtani. A sport, a művészet és a zene területén is igyekszünk közösségeket teremteni. Mint a mai esemény is bizonyítja, sikerrel.

A jegyző szavai után Nyári István előadóművész szavalta el László Mária A jelen himnusza, avagy üzenet magunknak című versét, azután a nótáké volt a főszerep. Nagy sikert aratott a penci Menyecskehegyi Kórus tangóharmonikával színesített műsora. Fellépett Gyöngyösi Kiss Anna, Farkasné Berényi Márta, Tiszai Nagy Ildikó, Szűcs Julika, Nova Brigitta, Nádasdi László, Kapi Gábor, Kiss Józsi, Czebe Iván és a sztrárvendég: Madarász Katalin.

A rendezvényt támogatta többek között Újpest Önkormányzata és az Újpesti Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

Á.T.