Senki sem úszhatja meg!

  •  
  •  
  •  

Hét futballhuligánt fogott el a rendőrség szerdán reggel; a tavaly szeptemberi UTE-Fradi meccsen randalírozókat csoportos garázdasággal gyanúsítják – jelentette be a BRFK vezetése sajtótájékoztatón. Tóth Tamás főkapitány hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy a sporteseményeket félelem nélkül látogathassák az emberek.

Fülöp Valter bűnügyi főkapitány-helyettes köszönetet mondott minden tisztességes szurkolónak, aki elhatárolódik a vandáloktól, és teljes névtelenséget ígért azoknak, akik segítenek a rendőrségnek az ilyen bűncselekmények felderítésében. Hozzátette: országos elfogató parancsot adtak ki a meccs előtti órákban Újpest-Városközpontban elkövetett, életveszélyes sérülést okozó késelés tettese ellen.     “Senki nem úszhatja meg!” – hangsúlyozta Fülöp Valter.

Az ellen a személy ellen, aki egy 17 éves, újpesti fiút késelt meg orvul a metróaluljáróban, országos elfogatóparancsot adtak ki, mindenhol láthatóak lesznek a fotók.
A Blikk információi szerint egyébként Breitenbach Róbert, a huligánkörökben csak “Náci Robi”-ként ismert elkövető, feltehetően Angliában bújkál. Jellemző, hogy tette után, még a szurkolói keménymag is elfordult tőle.

A kőrözött Breitenbach Róbert fotója
Breitenbach Róbert, a késelés gyanúsítottja (fotó: police.hu)

Fülöp hozzátette, van még 4 beazonosítatlan személy, akiket keresnek a meccs kapcsán, és továbbra is kérik, hogy aki bármit látott vagy hallott, jelentkezzen, az anonimitását minden esetben garantálni tudják.