Senkinek nincs bérelt helye a csapatban

  •  
  •  
  •  

Immáron a Megyeri úton készül tovább az Újpest labdarúgó csapata a bajnokság tavaszi idényére. A vezetőedző szerint hasznos munkával teltek az alapozás hetei, a játékosok elvégezték a kiszabott munkát, Mészöly Géza úgy érzi, egyre jobban összekovácsolódik a gárda.

– Hogyan összegezné az elmúlt hetekben történteket – kérdeztük Mészöly Gézát?
– Minden úgy zajlott, ahogyan elterveztük – válaszolt. – Ideális körülmények között edzhetett a társaság, a soproni hotel pedig minden igényt kielégített. Köszönjük a lehetőséget a csapat tulajdonosának, Tolnai Sándornak, aki biztosította az anyagi hátteret.  A tréningeket teljes odaadással végezték a srácok, szerintem nagyon hasznos heteket töltöttünk együtt. Játékban és összetartásban is erősödött az UTE, bízom benne, hogy a bajnokságban beérik a munkánk gyümölcse.

– Mit mutattak az edzőmeccsek, hogyan muzsikált a csapat?
– Nagyon fontos, hogy igazán jó ellenfelekkel találkozhattunk, hiszen így lehetett felmérni, hol is tartunk. Jól szolgálták a felkészülést a Dunaszerdahely és a Szombathely elleni találkozók, és nyugodtan mondhatom, a teremtorna sem ártott a játékosainknak.

– Vége az átigazolási időszaknak. Erősödött vagy inkább gyengült a csapat?
– Tény, hogy érzékenyen érint bennünket Tisza, Simon és Korcsmár távozása, de szerencsére a válogatottjaink Rajczi, Vermes maradt minálunk. És, még valami. A fiatalok nagyon hasítanak, egyesek már bizonyítottak, hogy akár a csapatban a helyük. Mivel nincs bérelt helye senkinek, így az idősebbeknek szintén nagyon oda kell tenniük magukat, ha a kezdőben akarnak szerepelni. Remélem, hogy a bajnokság kezdetére összeáll a legütőképesebb csapat, amelyben megfelelően tudtam ötvözni a fiatalságot a tapasztaltsággal.

– Február 26-án rangadóval rajtol a tavaszi szezon.
– Igen, a Kaposvárt fogadjuk. Tudom, hogy a tabellán előttünk foglalnak helyet, ráadásul jól összegyúrt gárda jön a Megyeri útra. Mégis abban reménykedem, hogy itthon tartjuk a három pontot, amely önbizalmat ad a folytatásra, hiszen a Magyar Kupában a Pápa vár bennünket. Nem tagadom, a két találkozón elért eredményünk nagyban befolyásolhatja az egész idényben való szereplésünket.

(gergely)