Seprűvel és lapáttal a tisztább Újpestért

  •  
  •  
  •  

Civil kezdeményezésnek köszönhető, hogy megtisztult a Bőröndös utcai kutyafuttató és környéke. A lelkes önkéntesek, időt és fáradtságot nem sajnálva takarították ki a káposztásmegyeri területet vasárnap, késő délután.

Az önkormányzat Nem Nagy Dolog! elnevezésű, kutyapiszok mentesítési programja is motiválta azt a lelkes, újpesti párt, akik fontosnak tartották, hogy tegyenek környezetükért. Éppen ezért egy takarítási akciót szerveztek a Bőröndös utcai kutyafuttatóra, ahova ők is nap, mint nap járnak négylábújukkal.

-14 éves korom óta van kutyám, dolgoztam is velük, nagyon szeretem őket. Azt viszont már kevésbé, hogy sok a gondatlan gazdi, aki nem takarít fel kutyája után- mondta el Kubik Imre, az akció ötletgazdája. – Azt gondoltuk, hogy nem ártana, ha rendet tennénk egyrészt a kutyafuttatón, másrészt annak környékén is.

Az akcióhoz az ismerősök, barátok mellett Újpest Önkormányzata, valamint az Állatmentő Liga és a Rex Alapítvány is csatlakozott, így a közel húszfős csapat hamar végzett a munkával. A takarításhoz szükséges eszközöket – seprűket és lapátokat – az Újpesti Városgondnokság biztosította.

A szervező elárulta, további takarítási akciót is terveznek, amihez reméli, minél többen csatlakoznak majd.

(aa)