Siker a cselgáncs ifi Eb-n

  •  
  •  
  •  

Egyéniben egy arany-, két ezüstérem, valamint hét pontszerző helyezés a magyar versenyzők mérlege a Finnországban megrendezett cselgáncs ifjúsági Európa-bajnokság küzdelmeiben.

Csapatban egy ezüstérmet és egy hetedik helyezést szereztek a fiataljaink. Külön öröm, hogy az UTE versenyzői is kivették részüket az érmek gyűjtéséből, ugyanis Maróti Alexandra egyéniben lett második, Pongrácz Bence pedig csapatban nyert ezüstöt a kontinensviadalon.

Pongrácz Bence súlycsoportja ranglistáján a legjobb európai versenyzőként várta az Eb-t. Az UTE judósa ennek megfelelően az első két mérkőzését ipponnal nyerte, a negyeddöntőben azonban a spanyol vetélytárs győzött ellene. Bencének maradt a vigaszág, ahol két szoros mérkőzésen aratott sikerrel egészen a bronzmérkőzésig menetelt. Ott azonban jött az orosz Nagucsev, aki ipponnal elvitte Bence elől a bronzérmet.

Az újpesti érem a lányok 52 kilogrammos súlycsoportjában érkezett, ahol két magyar lépett tatamira. Őzbas Szofi egy győzelem után vereséget szenvedett, majd a vigaszágon is vesztett, így hetedikként zárt. Maróti Alexandra ugyanakkor átrobogott a mezőnyön: francia, brit és német versenyzőket legyőzve került a döntőbe. Ott azonban a szerb Petrovics még túl nagy falatnak bizonyult, ipponnal győzte le Alexandrát. Bánkódásra semmi ok, hiszen az ezüstérem is rendkívül szépen csillog.

A csapatversenyen a férfiak, köztük Pongrácz Bence remekül szerepeltek. A németeket 4:1 arányban lépték le, a következő körben pedig, egy igazi presztízscsatában, az oroszok sem tudták megállítani Bencééket. (3-2). Az elődöntőben sem torpant meg a csapat, az Észtország felett aratott 4:1-es sikerrel Magyarország Grúziával mérkőzhetett a döntőben. A végső csata már kevésbé sikerült jól, a grúzok 5:0 arányban győzték le fiainkat.

(forrás:utejudo.hu/gg)