Siker lett a Karácsonyi Vásár

  •  
  •  
  •  

Mind a szervezők, mind a fellépők komolyan aggódtak november 30-án, advent első vasárnapján, hogy az óriási munkával előkészített, hagyományteremtő Újpesti Karácsonyi Vásár a legnemesebb elképzelések és szándékok ellenére is kudarcba fullad. De a két napja makacsul zuhogó eső sem tudta a közösségi eseményekre kiéhezett újpestiek kedvét szegni.

Hangulatos vásári utca, villogó karácsonyi füzérek, már az ünnep hangulatát megidéző, adventi színpadkép fogadta az érdeklődőket a Szentestéig kitartó rendezvénysorozaton. Bár a nap kezdetén maguk a fellépők is erős kételyekkel vizsgálták az eget, a délutáni és esti programokra összegyűlt tömeg fényesen bizonyította, hogy igazuk volt az esemény megálmodóinak és Újpest lakossága igényli a minőségi, közösségteremtő rendezvényeket. Hiába borította be a Trombita tér helyszínét az esernyők tömege, hiába folyt a víz az ereszekről szakadatlan s áztak a jelenlévők megállás nélkül, a forraltbor és mézeskalács illata, az apró, ám ünnepet idéző ajándékok sora, a színpadi bohóságok önfeledt természetessége feledtette a kellemetlen, de ez alkalommal égi áldást.
Az öt órára meghirdetett köszöntőt a rendezvény megálmodója, dr. Trippon Norbert is ázott, fedetlen fővel, de az őszinte öröm szavaival nyitotta meg, látván, hogy elképzeléseik találkoztak a helyiek igényével: – „Túlzás nélkül állíthatjuk – fogalmazott az alpolgármester -, hogy új hagyomány született Újpesten.”
Elsőként a Szép Ernő Színház szórakoztatta a jelentős számú gyermeksereget, majd „megjött a Mikulás”, aki zsákjához mérten bőséggel ajándékozta a szép számú gyermeksereget a színpadra szólítva.
Pontban a hat órai mise végeztével megérkezett a színpadra a kegyelet lángja a szomszédos Egek Királynéja plébániáról, hogy Horváth Zoltán atya és a plébániaközösség tagjai segítségével felgyulladjon az advent, valamint az Újpesti Karácsony első lángja. A hangulatot és az estét a minőségi szórakoztatás triója, az Adaggio férfitrió zárta, nem csak a hölgyek örömére.
E hét végén, december 7-én Horgas Eszter fuvolaművész lesz az adventi vasárnap sztárvendége 18 órától: találkozzunk ismét a karácsonyi forgatagban.