Sikeres az ÖKO-Program – 47 pályázat, 91 millió forint támogatás

  •  
  •  
  •  


91 millió forintból csaknem 5300 újpesti távfűtéses lakás fűtéskorszerűsítését támogatja az Újpesti Önkormányzat az ÖKO- Program keretében. Amennyiben az Önkormányzati Minisztérium is jóváhagyja a 47 érvényes pályázatot, a munkák hamarosan megkezdődhetnek.

Városunkban a lakások fele panelház, ahol távfűtéssel fűtenek, ezért is indítottuk el a Távhő-Programot Újpesten. A fűtés szabályozhatóságának, és a 10%-os alapdíjcsökkentésnek köszönhetően a fejlesztés már a beruházást követő fűtési szezonban éreztetheti hatását: a Távhő-Programhoz csatlakozó újpesti családok olcsóbb fűtéshez jutnak.

 A program keretében 5300 újpesti család fűtésszámlája csökkenhet, amit ugyan közös sikerként könyvelhetünk el, de mégsem elégedhetünk meg ennyivel.  A távfűtés ára nemcsak alapdíjból, és hődíjból áll, az ÁFA is érzékelteti hatását. Ezért is javasoltam a Képviselő-testületi ülésen, hogy kezdeményezzük a Kormánynál az ÁFA drasztikus és érdemi csökkentését, mellyel a képviselőtársaim is egyetértettek. Jómagam valamennyi fórumon szorgalmazni fogom, hogy a távfűtés legkésőbb 2010. január 1-től a mindenkori legalacsonyabb adókulcs alá tartozzon – tudtuk meg dr. Trippon Norbert alpolgármestertől.