Sikeres volt a véradó akció

  •  
  •  
  •  

Hatvanheten vettek részt a Vöröskereszt és az Újpest FC közös kezdeményezésén.

“Adj vért és ments meg három életet!”, tartja az ismert szlogen – és amennyiben igaz a mondás, akkor több mint kétszáz ember életét mentették meg közvetve Újpesten a Vasas elleni találkozó előtt. A hirtelen jött meleg ellenére is szombat késődélelőttől sokan kilátogattak a Szusza Ferenc stadion melletti műfüves edzőpályára a véradó napra.

A legtöbben természetesen Budapestről érkeztek, de jöttek önkéntesek a Győr-Moson-Sopron megyei Halásziból, a Somogy megyei Marcaliról, a Nógrád megyei Salgótarjánról is. Ám a legmesszebbről – a Szusza Ferenc Stadiontól mintegy 300 km-re található – Kisvárdáról érkezett segíteni igyekvő.

Sokszor elhangzik, hogy a rendszeres véradók általában az idősebb korosztályból kerülnek ki, és ők könnyebben is mozdíthatóak egy-egy ilyen akció során. Éppen ezért nagy öröm, hogy az Újpesten megjelentek főként a huszas, harmincas korosztályból kerültek ki, a legfiatalabb véradó pedig 1994-ben látta meg a napvilágot.
Egy kis adat még a statisztika szerelmesei számára: a véradók között jókora többségben voltak a férfiak (49 úr és 18 hölgy), de tekintve, hogy egy első osztályú bajnoki mérkőzés előtt került sor az akcióra, ez talán nem is meglepő.

– Örülünk, hogy sikeres volt a véradás és ilyen sokan álltak a jó cél mellé – hangsúlyozta dr. Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója. – Látva a nagy érdeklődést, mondhatom, hogy lesz folyatatása az akciónak.

A véradók dedikált csapatképet, apróbb ajándékokat, valamint a shopban 20% kedvezményre jogosító kupont kaptak, és ingyen tekinthették meg a 2:0-ás hazai győzelemmel zárult találkozót.
 
A véradáson készült képekért KATTINTSON IDE!

(ujpestfc.hu)