Sikert aratott a kiállítás

  •  
  •  
  •  

Kassai-Farkas András festőművész Színek-Formák-Szimbólumok című kiállítását a közelmúltban tekinthették meg az érdeklődők az Ady Endre Művelődési ház galériájában.

A művész elmondása szerint nem készült festőnek. Sportoló, igazi nagy bajnok akart lenni, amihez minden adottsága megvolt. Alig 12 évesen, barátai unszolására, kezdett kenuzni, rövid két esztendő elteltével már korosztályának egyik legjobbja volt. Ekkor még nem festett, viszont egyre jobban kenuzott, olyannyira, hogy felnőttként a melbourni- és a római ötkarikás játékokra is kijutott. Az olimpiákon két bronzérmet szerzett, de a római harmadik helyet kudarcként élte meg, és hátat fordított a sportolásnak.

Ekkor már – csak úgy, magánszorgalomból – próbálkozott a festészettel, majd később mesterei, Frank Frigyes és Bolgár József festőművészek biztatására komolyabban kezdett foglalkozni a művészettel. Első kiállítása 1963-ban volt, és a kezdetek óta szinte minden évben meglepi egy-egy tárlattal a közönséget. Természetesen ma sem tétlenkedik, aktívan dolgozik.

A festészet mellett könyvének kiadására is készül a művész, melynek címe: Híres festők nyomában: Hittel, lapáttal, ecsettel. A mester, aki gyermekeinek tekinti a képeit, ezért nem könnyen válik meg tőlük, elismerte, a magas nyomdai költségek miatt, alkotásait most kénytelen áruba bocsátani. Reméli, az eladott festmények árából hamarosan elkészülhet, és a boltokba kerülhet a könyv.

GG