Simon döntött az Újpest-Fradin a „11-espárbaj” után

  •  
  •  
  •  

A labdarúgó NB I nyolcadik fordulójában az Újpest hazai pályán 2–1-re legyőzte a Ferencvárost. A parázs második félidő két 11-es és három hazai kapufát követően Simon győztes gólját hozta. Az utolsó húsz percben egygólos hátrányban helyzete sem volt a zöld-fehéreknek. Az Újpest sikere megérdemelt, mert többet tett a győzelemért az egész mérkőzésen.

A MÉRKŐZÉS

Magyar szinten szuper hangulat fogadta a két csapatot, még ha az eddigi Újpest–Fradikhoz képest kissé szerény is volt a körítés. Ahogy az a Megyeri úton megszokott, a mérkőzés előtt eljátszották a magyar himnuszt. Minden készen állt a rangadóra.
Nem kezdődött túl jól a mérkőzés a Fradi számára, Gyömbér a második percben a földön maradt, miután ütközött Vasziljeviccsel. A zöld-fehérek csapatkapitánya nem tudta folytatni a játékot, Busai állt be a helyére.

A mérkőzés Újpest-helyzetekkel folytatódott: Bardhié volt az első lövés a találkozón – a labda a kapu mellé gurult, majd Dibusz hibája annyira meglepte az érkező Vasziljevicset, hogy a szerb tíz méterről ziccerben a kapu fölé vágta a labdát.

Továbbra is aktívabbak maradtak a lila-fehérek: a 17. percben Suljic fűzte fel a Fradi-védelmet, de lövése középre, Dibusz kezébe tartott. A Fradi az első húsz percben teljesen veszélytelen volt, mindössze egy éles Böde-beadás okozott némi riadalmat a haza védők körében. Aztán már egy jó adag szerencsére is szükségük volt a vendégeknek, hogy ne kerüljenek hátrányba. Bardhi 23 méteres szabadrúgása a kapufán csattant, Dibusz csak szemmel követte a labdát.
A félidő derekánál éledezett a Ferencváros, kiegyenlítetté vált a játék, a 33. percben Böde a Fradi első kapuig eljutó lövését is kézbesítette Balajczának. Aztán a meccs legnagyobb helyzete maradt ki, Somália egy mindenki előtt elpattogó beadás után hat méterről az Újpest kapusába vágta a labdát. Továbbra is kiváló iramú mérkőzést láthattunk – már mindkét oldalon feljegyezhettünk helyzetet.
Az utolsó percek ismét hazai lehetőségeket hoztak: Vadász alapvonali beadása oldalról eltalálta a kapufát, majd Bardhi ígéretes helyzetből, de annál gyengébben elvégzett szabadrúgása zárta le az első játékrészt.

Vége az első félidőnek!

A második félidő elején hatalmas helyzet maradt ki: Böde remek kiugratása után Lauth elvitte a labdát Balajcza mellett, az újpesti kapus leheletnyit hozzáért a Fradi-támadóhoz, aki egyből dobta is magát. Tizenegyest nem, csak sárgát kapott Lauth a műesésért…

A másik oldalon aztán Bönig hihetetlen butaságot csinált. A Fradi védője lerántotta Litauszkit egy bal oldali szabadrúgásnál, a jogos tizenegyest pedig Vasziljevics értékesítette az 52. percben. 1–0
Őrület ez a meccs: Jonathan Heris kezét a feje fölött tartva belevetette magát Nalepa beadásába. Persze, hogy a labda az Újpest játékosának a könyökére pattant, így ezt a tizenegyest is befújták! Ezúttal Mateos volt higgadt, és egyenlített. 1–1

A gólváltás után tovább fokozták az iramot a felek, kifejezetten szórakoztató mérkőzést láthattunk. A Ferencvárosba beállt Gera is, az újabb gólt mégis az Újpest szerezte. Simont nem vették komolyan a Fradi-védők, az emlékezetes 6–0-s mérkőzés hőse a 72. percben a tizenhatos bal oldalánál befelé tolta a labdát, majd irdatlan erővel a kapu jobb oldalába bombázott. 2–1

A kapott gól megzavarta a Ferencvárost, a folytatásban az Újpest többször is könnyen átjátszotta a középpályáját, és veszélyes helyzeteket alakított ki. A nagy kedvvel futballozó 19 éves Bardhi és Vadász is közel állt a gólszerzéshez, de mindkettőjük lövése pár centivel elkerülte a kaput.

És bármennyire is hihetetlen – hiába lépett pályára az NB I papíron legértékesebb játékosa, Lamah is –, de a Ferencvárosnak az utolsó húsz percben helyzete sem volt. Az Újpest megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

kép és szöveg: nemzetisport.hu