Simon Krisztián a válogatott keretében

  •  
  •  
  •  

Korábban kezdte a felkészülést az Újpest FC tehetséges labdarúgója, de Simon Krisztián cseppet sem bánja, hogy rövidebbre sikeredett a téli szünidő. Az újpesti labdarúgók közül egyedül az őszi szezon házi gólkirálya kapott meghívót a válogatott keret összetartására Pintér Attila szövetségi kapitánytól. Persze, azóta már a lila-fehérek is tréningeznek.

– Jobban nem is kezdődhetett volna nekem a 2014-es év – mondta Krisztián. – Bevallom, nem számítottam a behívóra, bár titkon reménykedtem abban, hogy a kapitány esetleg rám is gondol a keret összeállításakor. 
Az első meghívót követte még kettő, tehát Krisztián össze tudja hasonlítani a keret munkáját a klubban végzett edzésekkel.
– Meglepődtem azon, hogy a rövid bemutatkozást követően azonnal a pályára vezényelt bennünket a kapitány. Ráadásul egyből különböző taktikai feladatokat kellett elvégeznünk. Ez is bizonyítja, hogy a szövetségi kapitány felkészült belőlünk, mindenkinek testhezálló feladatot határozott meg. Jó volt a válogatottszerelésben dolgozni, remélem, lesz még alkalmam arra, hogy együtt készülhessek a legjobbakkal.
A munkás hétköznapok Újpesten zajlanak. A csapat naponta találkozik, Nebojša Vignjeviæ irányításával készülnek a tavaszi idényre. 
– Egyelőre itthon vagyunk, de rövidesen Törökországba utazunk, ahol már több felkészülési mérkőzés is vár ránk. Bízom benne, hogy hasznunkra válik az edzőtáborozás, mert tavasszal jobban kell teljesítenünk, mint azt ősszel sikeredett.
– Milyen tavaszra számíthatnak a szurkolók?
– A bajnokságban, ismerve az őszi szereplésünket, az ötödik-hatodik hely már sikert jelentene. Viszont a kupában van még esély arra, hogy bebizonyítsuk, az Újpest nagyon jó csapat. Nem kertelek, meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát, mert akkor kiléphetnénk a nemzetközi porondra.
– Mint házi gólkirály hány gólt vállalsz tavaszra?
– Nem az számít, hogy ki rúgja a gólokat. Csak az a fontos, hogy a játékos lila-fehérben játsszon. Persze, örülnék annak, ha még nyolc-tíz találatot jegyezhetnék a bajnokság végére. 
GG