Simon már Münchenben rúgja a labdát

  •  
  •  
  •  

Simon Krisztián Münchenben folytatja

Az átigazolási időszak hajrájában Újpestről az 1860 Münchenhez szerződő Simon Krisztián aláírta szerződését új csapatával. Állítólag mindössze két percen múlt, hogy sikerült a német másodosztályba igazolnia. Simon 2018 júniusáig szerződött a bajorokhoz.
Hétfő délelőtt még az Újpest edzésén vett részt, és csak a tréning után kapta a hírt, szerződtetné a német csapat. Ehhez viszont fel kellett iratkoznia egy úgynevezett transzferlistára, ráadásul déli tizenkét óráig. A németeknél ugyan este hatkor zárt az átigazolási időszak, de Simonnak a bejelentkezést hétfőn délig meg kellett tennie. A hírek szerint mindössze két perccel tizenkettő előtt ment át a németekhez a szükséges irat.
– Negyed kettőkor indult a gép Münchenbe, nagyon kellett sietnem – mondta Krisztián. – Csomagolni sem volt időm, pár ruhadarabot és focicsukát vittem csak magammal. Később majd lesz időm a stafírungomat rendbe tenni.
A müncheniek szakvezetője, Markus von Ahlen, a szélen számít a futballistára.
– Simonnal erősödhetünk – mondta a szakvezető.– Támadó szellemű játékos, akit a széleken, de középen is be lehet vetni. Gyors, robbanékony, megvan a kellő sebessége ahhoz, hogy gólveszélyt teremtsen az ellenfél kapujánál.

A német együttesnél a 27 éves Rubin Okotie reális versenytársának tekintik a magyar válogatott futballistát, aki képességei alapján talán még több szerephez is juthat. Ha nem is szorítja ki a 19 őszi tétmeccsen 15 gólt szerző, pakisztáni születésű, de osztrák válogatott támadót, a szakmai stáb egymás mellett szerepeltetve helyet szoríthat Simonnak a kezdőben.

nso/gg