Sípálya nyílt a Szilas Parkban

  •  
  •  
  •  

Családi parkot épít Újpest Önkormányzata a Szilas-patak partján, amelynek egyik színfoltja a ma átadott sípálya. A tervek szerint egész évben működik az oktatópálya, amelyet az újpesti általános iskolák diákjai, testnevelésórák keretében ingyenesen használhatják majd.

Újpest az elmúlt időszakban több szabadidős sportlétesítménnyel gazdagodott. A Szilas-patak menti területek megújulásának része az átadott sí- és szánkódomb, ahol síiskola is várja a téli sport kedvelőit. A felvonóval és világítással felszerelt, korszerű műanyag pálya – amelynek csúszási adottságai megközelítik a havas lejtőkét – az időjárástól függetlenül biztosít gyakorlási lehetőséget a kezdő és haladó tanítványok számára.

A Hóbarátok Sport Egyesület által üzemeltetett oktatópályával olyan rendszeres sportolási lehetőséghez jutnak az újpestiek, amelynek révén kellemes, biztonságos környezetben, kedvezményes belépődíj ellenében, képzett szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a síelés és a snowboardozás alapjaival. Akinek nincs saját felszerelése, az üzemeltetőtől bérelhet.

   A pályán minden újpesti iskolás megtanulhat síelni, hiszen az önkormányzat megteremtette a lehetőségét annak, hogy a diákok számára az élmény és az oktatás is ingyenes legyen – mondta Wintermantel Zsolt. -  Az iskolák szervezésében érkező csoportok számára a pálya üzemeltetője a felszerelést is biztosítja.

Megtudtuk, a műanyaggal borított sípálya lejtőjét a közelben épülő uszoda alapozásakor kitermelt földből építették meg. Elmondható tehát, egyetlen lapát föld sem veszett kárba.   

Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadáson elmondta: a megépített sípályával az egész családnak kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak, és nem mellékesen, a sportolással, a mozgással mindenki tehet egy keveset egészsége megőrzése érdekében.