Soha nem látott tömeg a Családi Napon

  •  
  •  
  •  

Délután egy pillanatra sem lankadt az érdeklődés a rendezvény iránt, noha olykor lógott az eső lába. Szerencsére a nagyobb zuhé elmaradt, így az újpestiek önfeledten szórakozhattak a víztorony lábánál. A csöppségeket zsonglőr, bohóc, ugráló vár, körhinta és mindenféle földi jó várta. Az ügyességi játékokban, szellemi vetélkedőkben is sokan kipróbálták magukat.

Akadt dolguk az árusoknak is, fogyott a vattacukor, a rétes, a lángos, a kolbász, na és az eperbor. Mindeközben persze a színpadon is zajlottak az események. Bemutatkozott többek között a Szigeti József Utcai Általános Iskola, az EGYMI több csoportja, a Harsányi Gábor Kommunikációs Stúdió.

A produkciók közti szünetekben zene szólt, dübörögtek a hangfalak.  Patai Anna, a Megasztárból megismert énekes jóval a fellépése előtt megérkezett, de egyetlen percig sem unatkozott, autogramokat osztogatott. Öt órakor aztán, nagy ováció közepette színpadra lépett az énekes, és felcsendültek az ismert dalok. A kislány igazi profiként viselkedett, talán még a felnőtt sztárok is megirigyelhetnék magabiztosságát; megénekeltette, megtapsoltatta a közönséget, és bizony csúnyán nézett a hangosítóra, ha valami nem tetszett neki. Anna a Kicsi gesztenye című dallal zárta műsorát, akit a színpad mellett egy tíz év körüli hódoló várt, kezében rózsaszállal.

MÉG TÖBB FOTÓ A FACEBOOK-ON!

A szünetben Wintermantel Zsolt és családja lépett a színpadra, és Adrienn asszony bejelentette: több mint százezer forint gyűlt össze a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akik egy emlékezetes kiránduláson vehetnek majd részt. Az akció tovább folytatódik, remélhetőleg a jó ügy mellé mind többen odaállnak.

Az UTSE és a Földházi Tánciskola bemutatója tapsot aratott. Strauss Kék Duna keringője után egy egészen más műfaj következett. Eddig is tudható volt Széki Attiláról, alias, Curtisről, hogy több ezres rajongótáborral rendelkezik városunkban, ám arra talán ő maga sem számított, hogy valósággal „szétszedik őt” a fiatalok. Curtis az éjszakáról, a lakótelepi létről, a fiatalokról, és ezekkel összefüggésben, Újpestről énekelt. A csápoló ifjú nemzedék betűre pontosan ismerte a dalokat, vagy százszor felcsendült az Újpest szó a műsor alatt. Felléptek a zenésztársak is, és időnként nyolc-kilenc éves, önkéntes rapperekkel is megtelt a színpad. A közönség közé dobott ajándéksapkákért megharcoltak a tinik. Az előadás után meg Curtis küzdhetett, edződhetett, mert majd’ egy órán keresztül oszthatta az autogramokat a színpad mögött, ahol villogtak a vakuk.

A Drumsters együttes dobosai virtuóz módon kezelték hangszereiket, lüktetett a levegő, a ritmus hatása alól nehéz volt szabadulni. A zenészek tettek egy kitérőt is, lelépvén a színpadról, szó szerint bebarangolták a környéket, miközben rendületlenül doboltak.

A rajongók szeretetéből bőven jutott a Csillag születik-es Brasch Bencének is. A tinik bálványa, bársonyos hangjával elkápráztatta a közönséget. A Hol van az a lány? című nóta alatt sós víz csordogált a lányok orcáján. Őrjöngés, taps és könnyek. Bencének sem volt egyszerű elhagyni a helyszínt, mert távozóban útját állták a fiatalok; csupán egy érintés, egy fotó, egy aláírás! Ennyi is elég volt a gyönyörhöz.

Mindeközben megérkeztek a Zoltán Erika Táncművészeti Iskola növendékei, akik bebizonyították, hogy alaposan elsajátították a tánclépéseket, többen előadóművészként is megállnák helyüket.

És kezdetét vette a nagy pillanat, egyre hangosabban szólt a Túl szexi lány című sláger, a várakozás egyre fokozódott, amikor két férfitáncos megjelent a színpadon, Aztán odalibbent Zoltán Erika is, és belevágott… Jöttek a nagy slágerek, a Szerelemre születtem, meg a többi. A hálás közönség minden egyes számot megtapsolt.

A koncert belenyúlt a meccsközvetítésbe, s hogy a focirajongók se rohanjanak haza, a nagysátorban kivetítőn nézhették a Bajnokok Ligája döntőt. Akkor még nem tudták, hogy a Barcelona 3:1-re leiskolázza a Manchester United-et.

Órák múlva elcsendesedett minden. A víztorony fényei figyelmeztettek: milyen szép Újpest.