“Sok kicsi sokra megy”

  •  
  •  
  •  

Nagyon régen várt, ezért örömmel fogadott változások történtek választókerületében, összegez dr. Szabó Béla önkormányzati képviselő, és hozzáteszi: több éve meglévő és húzódó problémákat sikerült megoldani, és ezzel érvényesült “sok kicsi sokra megy” népi bölcsesség.

– Arra kérjük, mutassa be választókerületét.
– A 4. számú választókerület Megyert és Székesdűlőt foglalja magában. Szinte végig családi házas, kiterjedt terület, itt a képviselőnek bizony sokat kell “talpalnia”, ha szeretné megszólítani az embereket. Persze a kapcsolat kölcsönös: az eltelt időszakban bebizonyosodott, az itt élőknek határozott véleményük van a lakóhelyükről, éljenek apróbb utcácskákban vagy a főutak mentén. És szerencsére meg is keresnek javaslataikkal. A választókerületem számos ponton megújult, megszépült, az önkormányzat kiemelt fi gyelmet fordított az itt élők közérzetének javítására.

– Mit emelne ki a fejlesztések közül?
– Felsorolni is nehéz azt a sok felújítást, ami Megyeren történt. A teljesség igénye nélkül: a tüdőgondozó SZTK-ba költözésével a Fóti Úti, most már Aranyalma Óvoda került kedvező helyzetbe, kibővült és megújult az épület, több kisgyermeket tudnak fogadni. Megtörtént a felújítás a Vasvári utcai felnőtt-háziorvosi rendelőben, az öreg épületre rá sem lehet ismerni, megfi atalodva és klimatizált légtérrel várja a betegeket. A nyári szünetben az önkormányzat saját erőből újította fel a Megyeri Úti Általános Iskola épületét. Kicserélték a régi nyílászárókat, és a homlokzat is új hőszigetelő burkolatot kapott, színesebb és barátságosabb arculattal várja nap mint nap a gyermekeket. Számos utcában járdafelújítás történt, többek között a Janda Vilmos, az Ungvári, a Nagyváradi, a Reviczky utcában, amelyek után a Németi és a Csömödér utcai járdafelújítások következtek. Fontos, hogy a járdák mindenütt akadálymentesítettek lettek. Javultak a közlekedés feltételei: Megyer szinte teljesen területén forgalomcsillapított zóna ügyel a városrész kisvárosi hangulatára. Nagy eredménynek tartom, hogy Székesdűlőn a korábbi földutak szilárd burkolatot kaptak, és itt szaktervezők dolgoznak a további fejlesztési lehetőségeken.

– Mivel szeretné folytatni a következő ciklusban?
– Egyértelmű, hogy a járdafelújítások folytatására továbbra is szükség van a választókerületben. Több helyen az útburkolat javítása sem halasztható sokáig. További fontos feladatnak tartom a tisztaság fenntartását, a közterületi növények, fák, bokrok rendszeres fi atalítását, metszését, az utcakép javítását. A Béla utca lakói fák ültetését kérték. Szinte kész terveink vannak az Aschner Lipót tér teljes felújítására. Néhány utca lakói egyirányú forgalom bevezetését, mások a Megyeri úton új gyalogos átjáró kialakítását kérik. Mindent megteszünk azért, hogy a kérések teljesüljenek, és a kertváros lakói otthon is, a közterületen is biztonságban érezzék magukat. Nagy adósságunk még Székesdűlő fejlesztése, amely a tulajdonviszonyok állapota miatt maradt sokáig mostoha terület. Szaktervezőkkel dolgozunk a feladaton, bízom abban, hogy a következő ciklusban ez is megoldódhat.

U. N.