Sok nevetés, búcsúkönnyek

  •  
  •  
  •  

„Vili szülei vagyunk. Fiunk csak jó élményeket mesélt. Az új barátokról, a patakban való fürdésről, az éjjeli őrségről, a tábortűzről és a közös éneklésről, sportról, csoportos játékról és egyebekről. Az ételek is ízlettek neki.

Mindezt köszönjük a vezetőknek és mindenkinek, aki ehhez az élményhez juttatta őt. A Vilit ott ért impulzusok hatása továbbgyűrűzött, a Kinizsi-táborban felülhetett egy lóra, megismerte ezeket az állatokat. Szóval életre szóló élményekkel lett gazdagabb a cserkészcsapat által. Nagyon boldogok vagyunk. Köszönet érte” – érkezett a köszönőlevél Vili szüleitől.

Szóval, milyen a mi cserkésztáborunk? Olyan hely, amit mi építünk fel, mi őrizzük éjjel-nappal, és mi játszunk benne, persze 4G nélkül. Ahol volt kincskeresés, önvédelem, indiánfogó, méta, rögbi, számháború, nyakkendőharc, főzőverseny, portya a Balatonhoz, légpuskalövészet, cowboylovas ismerkedés, hegyi mentős keresés, kötélpálya több méter magasban, airsoft akadálylövészet, tábortűzi nagy nevetések és lelki elmélyülések. 

Az idén mi, újpesti Xántus-cserkészek együtt táboroztunk a kispesti kazinczys cserkészekkel. A cserkészbarátság tavaly indult. A tábor programjait már februárban elkezdtük szervezni. A táborban külön altáborban éltünk, de az összes program közös volt. A tábor parancsnoka újpesti, míg a helyettese kispesti volt. Nagyon jól kiegészítettük egymást, és bizony a végén a sok nevetés mellett látható volt egy-egy búcsúkönny is.

Csapatunk nyári táborát az Újpesti Önkormányzat támogatta, táborozási pályázatának keretéből. Ezúton köszönjük ezt! 

Ha szeretnél csatlakozni a csapathoz, akkor keress minket xantuscserkeszcsapat@gmail.com címen, illetve Újpest-Központban a Petőfi u. 8. (légópince) alatt! Cserkészújoncpróba-felkészítő indul szeptemberben.

Záhonyi Lajos csapatparancsnok

Újpesti 1918. sz. Xántus János Cserkészcsapat