Solymosi Péter vezeti a Mezőkövesd elleni mérkőzést

  •  
  •  
  •  

Az MLSZ játékvezetői bizottsága Solymosi Pétert jelölte ki az augusztus 24-ei, szombati (kezdés: 21:00 óra) Újpest FC–Mezőkövesd-Zsóry bajnoki mérkőzés játékvezetőjének. Két asszisztense Berettyán Péter és ifj. Varga Gábor, a tartalék-játékvezető pedig Lémon Oszkár lesz.

Solymosi Péter eddig 27 bajnoki mérkőzésünkön működött közre, mérlegünk ezeken a találkozókon: 15 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség, gólkülönbségünk 55:27.

Az 1972. szeptember 6-án, Veszprémben született futballbíró a játékvezetői vizsgát 1995-ben tette le, majd megyéjében különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. Végigjárva a „szamárlétrát”, ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára 2001-ben került a legmagasabb osztályba, az élvonalbeli játékvezetők tagjai közé. Az NB I-ben 2002. április 10-én, az MTK Hungária–Matáv FC Sopron mérkőzésen debütált. 2006-ban és 2007-ben az MLSZ által alapított Hertzka Pál-díjat (az Év Játékvezetője díjat) érdemelte ki. Az Újpestnek 2002. május 11-én vezetett először bajnoki mérkőzést – ez volt Solymosi második NB I-es meccse vezetőbíróként –, ezen a találkozón csapatunk hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaferrtől.

A 2008/2009 valamint a 2009/2010-es szezonban hat alkalommal „futottunk össze” a veszprémi játékvezetővel, mérlegünk két győzelem, egy döntetlen, három vereség. A 2010/2011-es szezonban Solymosi Péter vezette a szeptember 11-én megrendezett Ferencváros elleni találkozónkat, amelyen azóta is emlékezetes, 6-0-ás sikert arattunk a zöld-fehérek ellen.

Ezután nem igazán szerepeltünk jól a rutinos bíró közreműködése mellett, hiszen az említett szezonban a derbi után Kecskeméten vereséget szenvedtünk, a siófokiak ellen pedig döntetlent játszottunk, amikor ő fújta a sípot.
2011/2012-ben is három mérkőzést fújt csapatunknak Solymosi: ősszel Győrben, tavasszal pedig Diósgyőrben egyaránt 1-0-ás vereséget szenvedtünk, de április 28-án, a Szusza Ferenc Stadionban 2-0-ra legyőztük a Vasast, Lipták Zoltán és Dusan Vasziljevics góljával.

A 2012/2013-as kiírásban négyszer is találkoztunk Solymosi Péterrel.
A 40 éves játékvezető a 9. fordulóban rendezett PMFC-Matias elleni meccsünkön fújta a sípot. A Mecsekalján hamar hátrányba kerültünk, de végül Simon Krisztián, Kabát Péter és Dusan Vasziljevics góljaival elhoztuk idegenből a három pontot. Az összecsapáson Solymosinak nem kellett sokszor fegyelmeznie a játékosokat. Pécsi oldalról mindössze Akassou, csapatunkból pedig Antón és Sztaniszavljevics kapott sárga lapot a szeptemberi mérkőzésen.

A második találkozón 2012. november 25-én hazai pályán a DVTK ellen került sor, ahol a klubunktól azóta elbúcsúzó Bruno Moraes góljára Tisza Tibor tudott válaszolni, így 1-1 lett a találkozó vége. A harmadik mérkőzésen március 10-én, az Albert Stadionban találkoztunk Solymos Péterrel. A Ferencváros ellen Somália góljára Kabát Péter révén még válaszolni tudott csapatunk, de az utolsó pillanatban Csukics jól eltalált lövésével az FTC végül otthon tartotta a három pontot.

Az utolsó alkalommal május 5-én hazai pályán fogadtuk a Győri ETO együttesét. Dusan Vasziljevics góljával megszereztük a vezetést, de ellenfelünk az 55., majd a hosszabbítás második percében is betalált a kapunkba (lesgyanús szituáció után), így Solymosi Péter utolsó Megyeri úton vezetett mérkőzése számunkra vereséggel ért véget.

Forrás: ujpestfc.hu