Sosem látott tömeg a megnyitón

  •  
  •  
  •  

Kora délelőtt óriási mesekönyvvé vált a színpad a gyerekek nagy örömére. A Bergengóc-Zenegóc Társulat koncertjének főszereplői ezúttal az újpesti kicsik voltak: akik bátrak voltak, hogy felmerészkedtek a hatalmas színpadra, és a közismert mesealakokkal is közeli kapcsolatba kerültek . Bölöni Réka énekes műsorvezető és a társulat zenével mesélt nekik.

A Balaton hűs hullámai között érezhették magukat, akik az Alma Zenekarral tartottak. Az újpestiek egyik kedvenc fellépői ezúttal is forró hangulatot teremtettek. Az Alma zenekar Bartos Erika Balaton című, a zenekar által megzenésített, nemrégiben megjelent CD mesekönyvéből „idézett” az újpesti közönségnek.
Fejtörő, azaz Ki Tud Többet Újpestről. Tanulni sohasem késő, kiváltképpen, ha lakóhelyünkről kérdeznek bennünket. Pataki Zita műsorvezető legalább annyira izgult, hogy a helyes választ ajándékkal jutalmazhassa, mint olykor a válaszadó.
A tinilányokat most is elbűvölte SP, azaz Éder Krisztián, aki két táncos fiúval érkezett. A rajongók végigénekelték, csápolták a koncertet. A 2009-es Comet-díjat elnyerő énekes besöpört néhány szavazatot a rajongóktól az idei versenyre is, és állta az autogramkérők rohamát is. Persze neki könnyű, ha csak annyit kanyarít a papírra: SP.
A hivatalos délutáni köszöntővel elsőként dr. Derce Tamás polgármester lépett a színpadra és minden újpestit köszöntött akár itt akár a világ bármely pontján él. Elmondta, a főtérmegnyitó az újjáéledést köszönti, a megújult városrészt. Azt kívánta Újpest polgármestere, hogy érezze mindenki jól magát, és ezért a város vezetői mindent meg is fognak tenni. Majd színpadra szólította dr. Trippon Norbert alpolgármestert, aki mint mondotta: nagyon sokat tett nap mint nap azért, hogy ez az építkezés megvalósuljon.
-Elkészült végre az új Főterünk, mely Budapest egyik legszebb főtere lett. Nekünk újpestieknek pedig a mi Főterünk a legszebb – mondta dr. Trippon Norbert. Az alpolgármester elmondta, hogy ő nemcsak a főteret látja, ő már mást is lát: a keramitos parkoló helyén a füvet, a fákat, a temérdek virágot, látja az új Virágpiacot, a felújított piacot és azt, hogy a Duna-sétány nem ér véget, hanem egyenesen levezet minket a Duna partjához.
-Ha ezt meg tudtuk csinálni, azt is meg tudjuk csinálni – zárta beszédét dr. Trippon Norbert. – Ez a Főtér csak az első lépés. Gyerünk tovább, menjünk tovább, csináljuk tovább együtt! Ez az a hely, ahol mi újpestiek találkozhatunk újra és újra, remélem egyre többször és egyre többen! Akár egy korsó sörre is, remélem már ma este is!
A sztárfellépők sorát ezután Lola folytatta, aki az újpesti színpadon is bizonyította nem véletlenül   Comet-díjas több kategóriában, az idén is esélyes az újpesti fellépés után a Viva Comet díjátadó gálán. A színpad köré sereglett fiatalok a napsütéssel, hőséggel is dacoltak, hogy láthassák kedvencüket.

Fenyő Miklós nem udvariasságból mondta : számára is meglepetés volt, hogy több ezren voltak rá kíváncsiak. A teltházas koncerteket adó Csókkirály kitett magáért: megénekeltette a publikumot, és a zeneszámokba rejtve elmesélte, elénekelte pályafutását . A közönség nem akarta hazaengedni, még több dalt szeretett volna hallani. Áthidaló megoldás született: hátrahagyta táncosait, akik CD-ről felcsendülő számokra a színpadra csábították a rokizókat. A színpadon és a főtéren megelevendő utcabál a tűzijátékig szórakoztatta a közönséget.