Sóska, sült krumpli

  •  
  •  
  •  

Vajon mi köze a sóskának, a sült krumplinak, a focinak és a színháznak egymáshoz? Erre kaphatott választ, aki megnézte március 2-án, pénteken este az Újpest Színház új darabját, a Sóska, sültkrumplit.

Az előadást első alkalommal láthatta nagyközönség. (A februári bemutató bevétele fiatal művészek támogatását szolgálta). A Sóska, sültkrumpli Újpest Önkormányzata, valamint az UTE és az Újpesti Sajtó Kft. támogatásával kerül színre

Egressy Zoltán darabja egy játékvezetői hármas történetét meséli el egy focimeccs előtt, a szünetben és az után. Három különböző karakter, különböző sorsú ember, Lacikám (Babicsek Bernát), a karrierista játékvezető, és a partjelzők, a bíróból visszaminősített, sikertelen Szappan (Fillár István), és a verseket író, tömény italtól és szerelmi bánattól másnapos Művész (Szolnoki Tibor) beszélgetését láthatják a nézők egy bírói öltözőben. A Sóska, sültkrumpli egy komédia, amely kacagtat és ríkat egyszerre, és inkább csak a közege a futball, valójában sokkal többről szól annál.
A Krizsik Alfonz rendezte előadás várhatóan nagy sikerrel megy majd az Újpest Színházban.  A teltházas, március 2-i előadáson a közönség vastapssal hálálta meg a remek színészi alakításokat. És hogy mi köze mindehhez a sóskának és sült krumplinak? Ha megnézik, megtudják.

–J. M