Sport, család, gasztronómia

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat egyre sikeresebb sportrendezvénye pár hónap után ismét kitört a Halassy Olivér Sportközpont falai közül, s ezúttal a Tábor utcai létesítmény adott otthont a mozogni vágyó újpestieknek. A helyszín lehetőséget biztosított igazi szabadtéri programok lebonyolítására is, így nemcsak a mozgás, hanem a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatták számításukat.

Közel 500-an vettek részt az április 25-én megrendezett Tavaszi sportparty nevet viselő rendezvényen, ahol gyerekek, vállalkozó kedvű szülők is megtalálhatták kedvenc sportágukat. Akik a csapatjátékokat kedvelik, nevezhettek a labdarúgás, a parkröplabda és a floorball versenyekre, az erejüket, ügyességüket próbálgató sportrajongók a többpróbán és a tájékozódási terepversenyen is bizonyíthattak. A lemozgott kalóriákat a nap végén pótolni lehetett, hiszen 26 csapat ínyencségeit kóstolhatták meg a megéhezett bajnokok.
A teljesítmény mellett a családi, az igazi közösségi élményeknek is jelentősége volt: egy jól sikerült hétvégi program még közelebb hozhatja a családokat, a különböző korosztályokat, és természetesen a résztvevő újpestieket.
 
A férfi labdarúgó csapatok közül I. lett a Belán SC, II. a Csabagyöngye, III. az USC csapat; a női csapatok közül aranyérmes az UTE lett, ezüstöt a Kanizsay SZKI, bronzot a CITI BANK csapat kapta. A parkröplabda versenyen az Antiliberó csapat teljesített a legjobban; őket az Agyon-ütők, és a Kalózok követték. A floorball-verseny a Dózsa Gimnázium csapatának kedvezett; II. lett az UMSZKI II, III. a Rad Team csapata. A felnőtt többpróbázók közül Pataki Viktor lett a bajnok Németh Ádám és Ilyés Attila előtt. A 14 év alattiak közül első lett Balogh Norbert és Kiss Panka, II. helyezést Kovács László és Kugler Diána, III. helyet pedig Zordon Balázs és Makróczy Kitty ért el. A tájékozódásban – korosztályos csoportosításban – Dencz Orsolya, Sitku Zsolt és Szántó Dániel győzött, Surguta Sára, a Lúzer Fc, Berki Roland, Kiss Panna, Bató Richárd, Sápi László végzett még a legjobbak között. Különdíjat a Postás család, Ilyés Viktória és Németh Borbála kapott. A 26, főzőversenyen indult csapat közül a legízletesebb mesterművet a Senor Gundel csapat készítette el. II. lett a XIII ÖTE, III. pedig a Belevalók csapata, a Sváb, a Kiscserkészek, a Zilahi és a Főzőpáros csapat pedig különdíjat vihetett haza.