Sport minden mennyiségben

  •  
  •  
  •  

Ismét megmozdult Újpest! A Nyári Sportpartyn több százan fociztak, röplabdáztak, floorballoztak és sportoltak együtt a Tábor utcában.

Az újpestiek ismét bebizonyították, sportos városrész a miénk, hiszen Újpest apraja-nagyja mozgott együtt a tanévzáró Nyári Sportpartyn, június 9-én. A program – így az EB lázban talán nem meglepő – ez alkalommal főleg a fociról szólt, de természetesen más sportágak is szerepet kaptak. Délelőtt vette kezdetét a III. Bene Ferenc Labdarúgó Emléktorna, ahol két korosztályban általános iskolás csapatok mérték össze tudásukat. De nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is hódolhattak fociszenvedélyüknek a kispályás labdarúgó tornán. Sportparty lévén nem maradhatott el a parkröplabda, a gyorstollaslabda, a floorball és a pontgyűjtő verseny sem. Távolugrással, célba rúgással, fekve nyomással és más ügyességi és erőnléti feladatokkal lehetett pontot gyűjteni, amit értékes ajándékokra, Újpestes pólóra, sapkára, vagy játékra is beválthattak a gyerekek.

A hagyományos programokon túl számos érdekesség és újdonság várta a látogatókat. A gyerekek nagy örömére két póniló is kilátogatott a Tábor utcába, akikkel nem csak összebarátkozhattak, de lovagolhattak is a kicsik. Izgalmas táncbemutatókat is megcsodálhatott a közönség. Délelőtt a PMS Dance csapata, délután pedig a Starlight Dance Company közel százötven táncosa kápráztatta el a sportpartizókat.

És ha sportparty, akkor főzőverseny! A csapatok a legjobb borsos tokány elkészítésén munkálkodtak, bizony-bizony nagy sikerrel.

Délután egy izgalmas mérkőzést tekinthetett meg a nagyérdemű: Újpest Önkormányzatának csapata mérkőzött meg az Újpest FC válogatottjával. Bár mindkét csapat hősiesen küzdött, a kétszer 15 perces küzdelem végül a lila-fehérek győzelmével ért véget.

A meccs után került sor a díjak átadására, melyeket Wintermantel Zsolt polgármestertől vehettek át a győztesek.

(antosa)


Kapcsolódó képgalériánkat a facebookon találja.


A Nyári Sportparty eredményei

Floorball, alsós korcsoport:
1., Újpest Hokicsapata; 2., Dianoc A; 3., Csokonai A

Floorball, felsős korcsoport:
1., Váci Torpedó; 2., Lányok; 3., Csokonai Csapata
III. Bene Ferenc Labdarúgó Emléktorna:
I.korcsoport :
1., Testnevelés Tagozatos Általános Iskola; 2., Angol Tagozatos Általános Iskola; 3., Szűcs Sándor Általános Iskola
II. korcsoport:
1., Testnevelés Tagozatos Általános Iskola; 2., Szigeti József Általános Iskola; 3., Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium

Röplabda, gyerek:
1., Fitti; 2., Lilák ÚCSDSE; 3., ÚSC 1

Röplabda, felnőtt:
1., Gyógyser; 2., Agyonütők; 3., LKG

Kispályás labdarúgás:
1., Pozsonyi FC; 2., Piaci Fiúk; 3., KÁP City

Főzőverseny:
1., Angyalföldi fakanál; 2., Hagyományőrzők; 3., Rangers

Különdíjban részesültek: Kiscserkészek, Nyár utcai Fiúk; Újpest FC; UGYIH.