Sportjogász-konferenciának volt a házigazdája Újpest

  •  
  •  
  •  

A SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság a hazai sportéletben elvárható helyes irányítás témakörében tartott konferenciát, amelyen a sporttörvény aktuális változásának hatásai kiemelt figyelmet kaptak.

Az esemény házigazdájaként Wintermantel Zsolt polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket és előadókat, köztük dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, dr. Bartha Csabát, a MOB főtitkárát, valamint dr. Nagy Zsigmondot, a Magyar Sportjogász Társaság elnökét.

A hazai sportélet iránt érdeklődők számára hasznos és izgalmas előadást tartott dr. Szabó Tünde államtitkár a sporttörvény módosításának gyakorlati hatásairól, dr. Bartha Csaba MOB főtitkár a Magyar Olimpiai Bizottság további feladatairól. Ezután a házigazda képviseletében dr. Tahon Róbert az önkormányzatok sportban betöltött szerepét mutatta be az újpesti gyakorlaton keresztül.

Dr. Nagy Zsigmond a Sportjogász Társaság elnöke “Good Governance, azaz a helyes irányítás nemzetközi irányai és alkalmazási lehetőségei a magyar sportban” címmel tartott előadást, majd dr. András Krisztina (okleveles közgazdász) a jó kormányzás sportgazdaságtani aspektusait mutatta be.

A konferencián résztvevők értékes információkkal gazdagodtak, valamint az előadás után kötetlen beszélgetés, eszmecsere következett, a hazai sportélet aktuális kérdéseiről.

Ú.N.