Sportkomplexum épül Újpesten

  •  
  •  
  •  

Többmedencés sportuszodát, szállodát, rekreációs és fitnesz-szolgáltatásokat vehetnek igénybe azok, akik jövő nyáron ellátogatnak az újpesti Tímár utcába. Az UTE Szálloda és Sportközpont Kft. a napokban kezdi meg a komplexum építését, tervek szerint az intézmény 2010 júniusában megnyitja kapuit a sportolók és sportkedvelők előtt.

A nettó 6,7 milliárd Forintos beruházás nagy részét egy külföldi bank befektetési alapja biztosítja. Sági Gábor, az UTE vízilabda szakosztályának elnöke kiemelte: sokéves előkészítés után jutottak el odáig, hogy a komplexum megvalósíthatóvá vált. Az igény már kilenc évvel ezelőtt felmerült, s az elképzelést követte az anyagi háttér biztosítása, a megfelelő építészeti megoldás és a helyszín megtalálása: végül az UTE Sportuszoda és az AQUA Sport Hotel a Fővárosi Vízművek Zrt. sporttelepének déli részén – a Duna sor és a Tímár utca sarkán – épülnek fel.
A közel 9700 m2 bruttó alapterületű uszoda épületében a két, LEN és FINA-szabványnak megfelelő versenymedence mellett tanmedence, bemelegítő medence, torna és konditerem, szaunák, masszázs helyiségek és a sportolók versenyzésbe való visszatérését elősegítő rehabilitációs lehetőségek is helyet kapnak. Az uszoda elsősorban az UTE sportolóinak biztosítja majd az edzési és felkészülési helyszínt, lehetőséget adva különböző versenyek megrendezésére is, de természetesen a nyitvatartási időben bárki ellátogathat az uszodába – a megnyitás környékén ráadásul kedvezményes áron.
Az uszoda mellett felépülő négycsillagos, 100 szobás szállodában konferenciatermek is helyet kapnak, melyek oktatási célra, illetve kulturális rendezvények lebonyolítására is alkalmasak lesznek; a legfelső szinten pedig rehabilitációs, szépészeti és wellness szolgáltatásokat nyújtó egészségközpont létesül.
Őze István, az UTE klubigazgatója kiemelte: az épülő sportközpont és szálloda nemcsak a versenysportot, hanem az észak-pestiek és az agglomerációban élők egészséges életmódját is szolgálni szeretné. A komplexum felépítését támogató újpesti önkormányzattal előszerződést kötöttek már az iskolai úszásoktatás bevezetésére is.