Sportlegendák nyílt levele az MLSZ elnökéhez!

  •  
  •  
  •  

“A futball klub helyzetét megítélésünk szerint a hatályos jogszabályi környezetben megnyugtatóan rendezni lehet. Az MLSZ elnökségének meghozandó döntése jogszerűen lehetőséget ad arra, hogy az Újpestet a magyar labdarúgás élvonalában tartsák” – írják Csányi Sándorhoz címzett levelükben az UTE egykori legendás játékosai.

Csányi Sándor Úr
Magyar Labdarúgó Szövetség
Elnöke
r é s z é r e
Tisztelt Elnök Úr!
Magyarország legrégebben alapított ma is működő, a hazai futball élet egyik meghatározó szereplőjének korábbi játékosaiként fordulunk Önhöz.
Mély aggodalommal figyeljük azokat az eseményeket, amelyek az Újpest FC körül zajlanak, és a sajtóorgánumokban megjelent különböző nem kellően megalapozott hírek, valamint a kiélezett választási helyzet nem segíti a tisztánlátást és a helyes döntés meghozatalát.
A futball klub helyzetét megítélésünk szerint a hatályos jogszabályi környezetben megnyugtatóan rendezni lehet. Az MLSZ elnökségének meghozandó döntése jogszerűen lehetőséget ad arra, hogy az Újpestet a magyar labdarúgás élvonalában tartsák. Azt is érzékeljük, hogy a Szövetség tárggyal kapcsolatos döntései és tevékenysége, a sportszerűség a korrektség jegyében kedvező irányba mutatnak. Minden eddigi eljárás, vizsgálat alapos és magas színvonalú szakmai munka volt.
Az MLSZ közleménye szerint: “A szövetségnek sem hatásköre, sem eszköze nincs arra, hogy állást foglaljon abban, hogy ki a felelős az Újpest FC körül kialakult helyzetért.” Ezzel a magunk részéről teljesen egyetértünk! Az MLSZ-nek nem a felek vitájában kell állást foglalni, hanem a hazai sport és gazdasági szabályozási környezetben kell kiállnia a magyar labdarúgás, és jelen esetben az újpesti labdarúgás érdekei mellett.
Kérjük Tisztelt Elnök Urat segítse, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége a futball érdekeit leginkább szolgáló helyes döntést mihamarabb meghozza, ne engedjen időt húzó taktikázó gazdasági és egyéb lobbi érdekeknek, hanem kizárólag a honi labdarúgás érdekeit szem előtt tartva hozza meg döntését. . Mi a magunk szerény eszközeivel minden erkölcsi támogatást megadunk az Elnökségnek, hogy Magyarország egyik legpatinásabb csapatával kapcsolatos pozitív döntését mielőbb meghozza.

2014. március 13.

Sportbaráti üdvözlettel:

Várhidi Pál                                    Göröcs János
Schuman Péter                                    Tóth András
Törőcsik András                                Zámbó Sándor
Sarlós András                                    Kisznyér Sándor
Szigeti Károly                                    Juhász Péter
                                        Borbéy László