•  
  •  
  •  

Sportágbemutatók, családi sorversenyek, gyermek és felnőtt programok és persze Újpest-Kecskemét összecsapás. Színes program várta a látogatókat az Újpesti Torna Egylet, az Újpest Football Club és az Ultra Viola Bulldogs szurkolói csoport által szervezett Megyeri Búcsúba.

Családi sorversennyel indult szombat reggel a Megyeri Búcsú a Szusza Ferenc Stadion mögötti műfüves pályán. A gyerekeket légvárban ugrálhattak, kipróbálhatták a ketrecfocit, szumózhattak, emellett nagyon népszerű volt az arcfestés is. A rendezvényen a jótékonyság is fontos szerepet kapott, a programon az Újpesti Cseriti, az Állatmentő Liga és a Rex Kutyaotthon Alapítvány is részt vett.

A Búcsú délután az Újpest-Kecskemét bajnoki labdarúgó mérkőzéssel folytatódott. A meccs előtt Wintermantel Zsolt polgármester, – és a rendezvény fővédnöke-, Nagy István alpolgármester, Őze István klubigazgató és Dr. Gyarmati Eszter az Újpest FC ügyvezetője köszöntötte a rendezvényre kilátogató paralimpikonokat és edzőiket. Az újpesti kerekesszékes vívók közül Krajnyák Zsuzsa ezüst-és bronzérmet, Juhász Veronika pedig egy ezüstérem mellett egy negyedik helyezést is begyűjtött az idei londoni paralimpián.

A köszöntést követően kezdődött meg az Újpest FC és a Kecskeméti TE összecsapása. Az Újpest végig fölényben játszva, emberelőnyben gyűjtötte be a kötelező három pontot. Kabát Péter és Dusan Vasziljevics góljával a lila fehérek 2-1-re nyerték a mérkőzést.

A folytatásban az UTE szakosztályai is bemutatkoztak: a torna, a cselgáncs és a labdarúgó szakosztály sportolói is bizonyították tehetségüket, de a birkózás, a boksz és a jégkorong szakosztály is remek bemutatót tartott.
A szombati nap zárásaként koncerttel készültek a szervezők. A sztárfellépők előtt Újpest polgármestere és Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnök-tulajdonosa köszöntötte a jelenlévőket.

Ezt követően az újpesti szurkolói együttes, a Curva Mildenberger lépett színpadra, majd Curtis, Újpest fenegyereke és BLR vette át a terepet és adott nagysikerű koncertet. A Megyeri Búcsú vasárnap az Újpest Család Vándorkupa kispályás labdarúgó tornájával, csocsóbajnoksággal és egész napos gyermek és családi programokkal folytatódik.

(antosa)