Sportos Újpest a Gyerek Szigeten

  •  
  •  
  •  

Újpest negyedszerre is elnyerte a Legsportosabb város címet, így a Gyerek Sziget első hétvégéjén stílusosan színes sportprogramokkal várja majd a szigetre érkező gyerekeket. Június 4-én újra megnyílik a már hagyományosnak számító Generali Gyerek Sziget az Óbudai-szigeten.

Az eddigi évekhez hasonlóan Újpest ismét képviselteti magát a négy hétvégén át tartó legnagyobb családi eseményen.

Hulahoppkarika, ugrókötél, karikadobás, ugróiskola, szivacslabdával célba dobás, mini kosárlabda, „horgászat”, kapura rúgás, pingpong, csocsó, tollaslabda, frizbi, labdaütögetős játék, labdakilövő, óriás sakk és malom, trambulin és persze a bőség zavara. A sportfeladatokat teljesítők pontokat gyűjthetnek, amelyeket a kitelepült pontboltban válthatnak ajándékokra. A sportprogramok mellett négy hétvégén át izgalmas programokkal várja a gyerekeket a Tarzan™ Park is. Izgalmas lesz kipróbálni a Tarzan óriás társasjátékot: ugrani magasra a Felhővárak magas tornyait meglátva, egyensúlyozni a Billegligeten, hintázásban átlendülni a Hintarétről vagy guggolásban várakozni a Picurvárnál. Ezen kívül lesz óriáspuzzle és óriás memóriakártya is.

A Gyerek Szigetre az újpesti családok minden hétvégén ingyenes buszjárat segítségével juthatnak ki. Az Óbudai-szigetre szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között, óránként; vissza Újpestre: 10.30-tól 18.30-ig, óránként.

Indulási hely Újpesten: az István út Jókai utca és Petőfi utca közti szakaszán (az új városháza közelében).
Visszaindulás az Óbudai-szigetről a K-híd utáni parkolóból.

A Gyerek Sziget június 18-án ünnepli 15. születésnapját. A több program miatt ezen a napon 20.45-kor indul vissza az utolsó busz.