Sportpályák épülnek

  •  
  •  
  •  

Új sportpálya épül, egy meglévő rossz állapotú pálya pedig megújul a Halassy uszoda melletti Babits Mihály Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium udvarán.

A fejlesztés során új modern gumiburkolatú multi-funkciós labdapálya, futópálya és távolugrógödör épül. A másik régi pályán pedig teljes burkolatcsere lesz, és lecserélik kapukat.

Dr. Dabous Fayez (képünkön), a körzet önkormányzati képviselője, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója kiemelte:
– Az önkormányzat folytatja az elavult és balesetveszélyes iskolai sportpályák rekonstrukcióját, amelyet saját erőből végzünk el. Az új sportpályáknak – hasonlóan az eddig átadott Ovi-foci és a nagy sikerű műfüves pályákhoz – céljuk, hogy a fiatalok az iskolai testnevelés órákon és szabadidejükben is sportoljanak, és a rendszeres testmozgás a mindennapok részévé váljon.

Dr. Kövesdi István, a gimnázium igazgatója elmondta, az iskolában az ősz óta zajló mindennapos testnevelés órák, továbbá a sportos szabadidő tevékenységek egyaránt jelezték az igényt a sportpályák kialakítására, amit az önkormányzat dicséretes módon felvállalt.

U. N.