Sportpályák, KRESZ park, játszótér

  •  
  •  
  •  

Folytatódik a Szilas Családi Park építése, amelyet nyár elején már birtokba is vehetnek az újpestiek.

 Tavaly ősszel megújultak a gyepfelületek, új sétány, kutyafuttató épült, valamint létrejött közel 2,5 hektáron Újpest első szabad kutyaparkja.

– Az elmúlt hónapban újraaszfaltoztuk a KRESZpálya teljes nyomvonalát, hamarosan nekilátunk a közlekedési táblák kihelyezésének és az útburkolati jelek felfestésének. A napokban pedig indul a sportpályák és a vizes játszótér kivitelezése. Ezeket az újdonságokat a nyár elejétől már használatba is vehetik az újpestiek – mesél a munkálatokról Rádi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hozzáteszi: – Nem feledkeztünk el a BMX-esekről sem, dolgozunk az ügyön!

Az utóbbi napokban a környéken élők észrevehették, hogy új lendületet kapott a munka a Szilas-patak mentén. A közlekedési pálya szomszédságában hamarosan két pingpongasztal és két tengópálya kap helyet, utóbbi a lábtenisz szerelmeseinek örömére. Mellettük pedig egy streetballpálya készül, egyik oldalán mini kosárpalánkkal, hogy kicsik és nagyok egyaránt gyakorolhassák a kosárra dobást.

– Már sokszor bebizonyosodott, hogy az újpestiek mennyire sportkedvelő emberek. Reméljük, hogy a legsportosabb város polgárai minél többen kihasználják majd ezeket az új sportlehetőségeket, hiszen nincs is jobb, mint a mozgás a tiszta, friss levegőn – véli dr. Dabous Fayez önkormányzati képviselő, a TRÖK elöljárója, aki orvosként is sporttal ösztönöz az egészséges életre.

A Szilas Családi Park hamarosan minden korosztálynak kikapcsolódási lehetőséget nyújt, hiszen a legkisebbektől az idősekig mindenki talál magának majd olyan elfoglaltságot, amiért akár távolabbról is érdemes lesz ide kilátogatni, és eltölteni egy pár kellemes órát.

U. N.