Sportpályát kapott az iskola

  •  
  •  
  •  

A Bene Ferenc Testnevelés Tagozatos Általános Iskola megújult sportpályával kezdheti a következő tanítási évet. Az avatáson a gyerekek is birtokba vették az új tanpályájukat.

A sportpálya felújítására a Belügyminisztérium 2011-ben meghirdetett iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztésre, felújításra elnyert pályázati támogatásával (17 673 000 Ft) került sor. A költségekhez hozzájárult Újpest Önkormányzata is, az több mint 9 000 000 forint önrészt felvállalva valósult meg végül a beruházás.

Miskolczi Erzsébet igazgató elmondta, hogy a korábbi pálya aszfaltburkolata feltöredezett, vízelvezetése nem volt megoldott, egyszóval balesetveszélyes volt a játéktér. Ma már – a felújításnak köszönhetően – megoldódott a csapadékvíz elvezetése, vízzáró burkolat került a felvonalazott pályára, és a lelátó is csúszásmentes műgyanta bevonatot kapott.

A felújított sportpályát – amely színvonalasan szolgálja ki a testnevelés órákat, a sportfoglalkozásokat és a szabadidős sporttevékenységeket – Wintermantel Zsolt és az egykori zseniális labdarúgó, Újpest díszpolgára, Göröcs János adta át az iskola nebulóinak.

GALÉRIA az átadásról


(gerg)