Stratégiai megállapodás a Sanofival

  •  
  •  
  •  

Az újpesti székhelyű vállalattal kötött partnerségi kapcsolatot a kormány május 21-én. A megállapodást Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint a gyógyszeripari cég vezérigazgatója, Christophe Gourlet írta alá.

A Sanofi nemzetközi gyógyszeripari vállalat a huszonharmadik azon külföldi érdekeltségű magyarországi nagybefektetők között, akikkel a kormánynak sikerült stratégiai megállapodást kötnie. Az ünnepélyes aláírás előtt, a Sanofi tevékenységének ismertetését követően Christophe Gourlet vezérigazgató kiemelte: bízik benne, hogy a megállapodásnak köszönhetően továbbra is gyümölcsöző kapcsolatot ápolhat a cég Magyarországgal, biztosítva a vállalat hosszú távú és tartós hazai jelenlétét.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár külön köszöntötte Wintermantel Zsoltot, hozzátéve: Újpest polgármesterének jelenléte is mutatja, hogy Újpest és a Sanofi együttműködése példaszerű, emellett rávilágít arra is, hogy a stratégiai megállapodás nemcsak nemzetgazdasági szempontból, hanem helyi szinten is fontos.

Az államtitkár kiemelte, a partnerség megkötésével a stratégiai együttműködés, valamint a magyar növekedési fordulat – amelynek jelei már látszódnak a horizonton – elérése a cél, amelyhez elengedhetetlen egy erős termelői bázis. A Sanofi a harmadik gyógyszeripari cég, amellyel megállapodást kötött a kormány, a jövőben pedig további negyven együttműködést tervez aláírni.

(antosa)