Sugármentes virágakció

  •  
  •  
  •  


A Föld Napja alkalmából hagyományteremtő akciót szervezett az Újpesti Fiatalok Egyesülete: két helyszínen is virágra cserélhették az újpestiek a veszélyes hulladékként számon tartott civilizációs szemetet.

A káposztásmegyeri helyszín és az újpesti piac sarka gyorsan megtelt érdeklődőkkel, akik nem csak bámészkodni, hanem csereberélni is jöttek. Neoncsövektől kezdve használhatatlan monitorokon át különböző méretű és formájú elemekig tisztességes kupac gyűlt össze a különös felhívás nyomán:
-Úgy gondoltuk, hogy nem csak beszélni kell a környezetünk óvásáról, de néha tenni sem árt valamit – jellemezte az akciót az Újpesti Fiatalok Egyesületének elnöke, Légrádi Péter. – Nem ez az első civil akciónk, hiszen rendszeresen igyekszünk felszámolni illegális szeméthegyeket, rendezni elhanyagolt parkokat. Ez a kezdeményezés talán kicsit furcsának tűnik, de meggyőződésem, hogy ha felhívjuk a figyelmet egy eddig nem különösebben kezelt, ám veszélyes problémára, az egészségre fokozottan káros hulladékot tudatosabban szelektálják saját közegükben az emberek.
Dr. Trippon Norbert alpolgármester szintén besegített virágosztásba:
-Úgy gondolom, hogy a Virágváros-program elindítójaként kötelességem minden hasonló, környezetóvó eseményen részt vennem. A személyes példa talán többet használ az emberek számára, mint tucatnyi felhívás.
Az akció sikerét jelzi, hogy május 25-én 14 órától a Szent Imre utcában ismét találkozhatnak a „sugármentes” virágosztással.