Súlyos testi sértés

  •  
  •  
  •  

Ezen a héten rendőrségi híreink között akad megvert tinédzser és idősektől pénzt kicsaló trükkös tolvaj is.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-style-parent:””;
font-size:11.0pt;”Calibri”,”sans-serif”;
mso-fareast-“Times New Roman”;
mso-bidi-“Times New Roman”;}

Kicsalta a pénzt az idős embertől
 

 A Munkásotthon utcából érkezett hívás egy január végi napon, kora délután az újpesti rendőrkapitányságra. A bejelentő a helyszínre érkező rendőrnek elmondta, hogy az előző napon délelőtt felhívta egy férfi, aki Karsai Imreként mutatkozott be, s azt állította magáról, hogy a Nyugdíj Intézet igazgatója. A telefonáló azt is mondta, tudomása van arról, hogy a bejelentő folyószámláján többmillió forint van, s annak érdekében, nehogy elvesszen a pénze, át kellene tennie azt az általa ajánlott másik pénzintézetbe.

A kéretlen hívó olyannyira próbálta meggyőzni telefonpartnerét, még azt is bevetette, kérdezze csak meg az illető a rendőrségen is akár, hogy bízhat benne, ott majd megerősítik az állításait. A bejelentő elmondta a rendőrnek, hogy fel is hívta a megadott számot, ahol egy nővel beszélt, és elmondta, hogy bízhat a hívóban, ismerik őt.

Erre visszahívta az illetőt, aki Karsaiként mutatkozott be, azt mondta neki, hogy rendben van, viszi a másik bankba a pénzét. A lovagias „tanácsadó” taxit küldött a benne feltétel nélkül megbízó „ügyfélhez”, akit a bankba vittek, hogy vegye fel a pénzét. Miután kivette millióit a bankból, hazament, Karsai máris telefonált, hogy küld egy embert a pénzért.

Így is lett, nem sokkal később egy körülbelül 170 cm magas férfi jött a pénzért, aki Kapás néven mutatkozott be.

Karsai még aznap még egyszer telefonált, hogy több pénzt is vegyen le a számlájáról, ha tud, majd hívja vissza.

A sértett ekkor kezdett igazán gyanakodni, s felhívta a rendőrséget.

A trükkös lopással okozott kár 6,4millió forint. Az elkövetőket egyelőre keresi a rendőrség.

 

Súlyos testi sértés – Megvertek egy tinédzsert Káposztásmegyeren

Egy tizennyolc éves diák szülei tettek feljelentést a rendőrségen január 22-én késő este, mivel gyermeküket bántalmazták.

Történt ugyanis, hogy este fél nyolc körül a diák a 14-e villamoson utazott egyik barátjához. Amikor a Bőröndös utcai megállónál leszállt, a háta mögé lépett egy ismeretlen férfi, aki megkérdezte tőle, mennyi az idő. A fiú a karórájára pillantott, majd megadta a kért információt, ám az ismeretlen eközben végig a háta mögött maradt. A kérdezősködő azt is tudakolta, nincs-e a fiúnál mobiltelefon. A fiú a kérdésre megfordult, az ismeretlenre pillantott, aki minden szó nélkül felpofozta a megrémült tinédzsert. Az ütlegelést ekkor még nem fejezte be, több ütést mért a fiú fejére. Miután jól helybenhagyta az vérző fejű diákot, a támadó elrohant a helyszínről.

A fiúhoz ismeretlen bejelentő hívott mentőt. A mentősök kiérkezésük után megvizsgálták a sérülést, majd beszállították a sérültet az Uzsoki Kórház Traumatológiai Osztályára további ellátás végett. A tinédzser nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Sajnos támadójáról a fiú nem tudott leírást adni. A rendőrök súlyos testi sértés miatt nyomoznak az ügyben.