Sűrítik a járatokat

  •  
  •  
  •  

A Budapesti Közlekedési Központ az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbb, illetve nagyobb befogadóképességű járatokkal enyhíti az ünnepi bevásárló-hétvégék jellemzően megnövekedett forgalmát. December 13-án az áthelyezett munkanap, 22-én és 23-án pedig a tanítási szünet miatt változik a megszokott forgalmi rend. Kérjük utasainkat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aznap érvényben lévő menetrendről.

Decemberben a 13-ai, szombati áthelyezett munkanap, a karácsony előtti iskolai szünet, valamint az ünnepek miatt a fővárosi közösségi közlekedési járatok forgalmi rendjét az utazási szokásokhoz igazítjuk, ezért kérjük, hogy indulás előtt tájékozódjanak, melyik nap milyen menetrend érvényes.

December 1-jétől, hétfőtől 12-éig, péntekig járataink a megszokott menetrend szerint közlekednek.

December 13-a, szombat áthelyezett munkanap, amikor a munkaszüneti nappá nyilvánított december 24-ét dolgozzuk le. Ezért 12-én, pénteken járataink a hétfőtől csütörtökig érvényes, 13-án, szombaton pedig az iskolaszüneti hétköznapi/pénteki menetrend szerint közlekednek.

December 14-étől, vasárnaptól 19-éig, péntekig ismét nincs változás járataink menetrendjében.

December 22-én és 23-án (hétfőn és kedden) tanítási szünet lesz az alap- és középfokú oktatási intézményekben, ezért 22-én az iskolaszüneti hétköznapi/hétfőtől csütörtökig érvényes, míg 23-án az iskolaszüneti hétköznapi/pénteken érvényes menetrendet kell figyelni.

December 24-én, szerdán a nappali járatok a szombati menetrend szerint közlekednek, azonban – ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk – rövidített üzemidővel: az utolsó nappali járatok 16 óra körül indulnak; ezután sűrűbben indított éjszakai járatokkal biztosítjuk a főváros közösségi közlekedését.

December 25-én, csütörtökön és 26-án, pénteken az ünnepnapi/vasárnapi indulásokat kell figyelni a menetrendben, a bevásárlóközpontokat érintő járataink a zárva tartó áruházakhoz nem térnek be. December 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap járataink a megszokott szombati és vasárnapi menetrend szerint közlekednek.
December 29-én, hétfőn, 30-án, kedden az év végi munkanapi/iskolaszüneti hétfő–csütörtöki menetrend, 31-én, szerdán az év végi munkanapi/iskolaszüneti pénteki menetrend lesz érvényben. A december 31-éről január 1-jére virradó éjjel éjszakai járataink a megszokottnál sűrűbben közlekednek.  

Szóló- helyett csuklós buszok a hétvégén számos buszvonalon

December 6-án, 7-én, 14-én; 20-án, valamint 21-én
a 104-es,
a 104A,
a 204-es
buszvonalakon szóló helyett nagyobb befogadóképességű csuklós autóbuszok közlekednek.

14-es villamos

A december 6–7-ei, 13–14-ei és 20–21-ei hétvégéken a 14-es villamos vonalán a megszokott 2 helyett nagyobb befogadóképességű, 3 kocsis szerelvények közlekednek.

BKK