Sűrű és nehéz idény vár a röplabdás lányokra

  •  
  •  
  •  

Hosszú szünet után dobogós helyezést ért el a tavalyi röplabda bajnokságban az UTE Volley női csapata. A bronzérem természetesen már kötelez, s ezt nem is felejtették el a lila-fehér röpisek.

A nyári pihenőt követően a hét elején meg is kezdték a felkészülést az idei szezonra, napi két edzéssel készülnek a bajnokságra és a nemzetközi megmérettetésekre. Amint azt Farkas Mihály vezetőedző elmondta, kicsit fáradtak a lányok, izomlázzal is küszködnek néhányan, de azért valamennyien jókedvűen végzik a gyakorlatokat.

Persze, teljesen nem telt izgalom nélkül a nyári szabadság, hiszen a csapatban – mondhatni – nagy volt a jövés-menés. Ismert játékosok szálltak ki a keretből, Natasa Papizsanszkaja visszavonult, Dambendzet Natalie pedig kedvesével Svájcban próbál szerencsét. A szakosztály vezetői természetesen nem tétlenkedtek, időben gondoskodtak a pótlásukról. Ennek eredményeként a lilák csapatában üti a labdát a következő idényben Mester Orsolya, Grózer Anna, Mátrai Vera és Balajcza Barbara.

– Elmondhatjuk, hogy az UTE Volley gárdája nem gyengült, talán még erősödött is – mondta a vezetőedző. – Szükség is van az izmosabb csapatra, ugyanis nagyon sűrű szezon elé nézünk. Nem csak a hazai bajnokságban illetve kupában kell a  megszerzett helyet megvédenünk vagy éppen előbbre lépnünk, hanem a nemzetközi porondon, a Közép Európai Kupában is helyt kell állnunk.

(gergely)