Süteményes köszönet

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Karácsonyi Vásár idején a jótékonyság is emeli a közelgő ünnep fényét. Az Újpesti Cseriti, a tavalyi évhez hasonlóan, Angyalszárnyon elnevezéssel a rászoruló újpesti gyerekeknek játékokat és pénzadományokat gyűjt.

Az Ifjúsági Házban elhelyezett gyűjtőhelyről a játékok ünnepi csomagokba kerülnek, hogy december 19-én ötszáz nehéz sorsú kisgyermeknek átadva, a karácsonyukat tegyék szebbé. További ötven kisgyermek személyre szóló ajándékot kap a Cserititől. A városrész számos pontján Cseriti emblémás gyűjtőurnákban helyezhetők el pénzadományok. Többek között a Szent István téren, az Újpesti Karácsonyi Vásár területén lévő Adományozó Háznál.

A tavalyi évhez hasonlóan ezen a karácsonyon is finom falatokkal kedveskednek a tetszőleges pénzösszeget gyűjtőurnába helyezőknek. Az Édes Karácsony program keretében Újpest hírességei, kiemelkedő egyéniségei kedvenc házi süteményükkel szereznek édes pillanatokat az adományozóknak. Ezekre a találkozókra a vásár mindhárom szombatján, 16 órai kezdettel kerül sor az Adományozó Házban. A süteményes szombatokat december 8-án az újpesti Sportolók, Olimpikonok Napja nyitja. December 15-én újpesti művészekkel, a Művészek Napján, december 22-én pedig a város vezetőivel és több díszpolgárral az Újpest Város Napján találkozhatunk. Az Adományozó Ház szombatonként 10-20 óráig, vasárnap 16-19 óráig tart nyitva.

B.K.