Szabad a pálya! – 1000 négyzetméteres kutyafuttató várja az ebeket

  •  
  •  
  •  

A Hajrá Újpest! Városfejlesztési program keretében új kutyafuttatót alakított ki az Újpesti Önkormányzat és a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat. A Bőröndös utcai zöld területen ezentúl zavartalanul szaladgálhatnak a négylábúak.

Az átadón Wintermantel Zsolt, valamint Dabous Fayez elöljáró, és Jánszkyné Ulman Mária, a TRÖK alelnöke is részt vett. Az újonnan létesült mintegy ezer négyzetméteres terület egyike azoknak a kutyafuttatóknak, melyeknek kialakítását az Önkormányzat az idei évre tervezi.

– Jó hír, hogy az elmúlt bő egy év alatt megdupláztuk a jelenlegi kutyafuttatók számát – mondta el Magas Gábor, alpolgármesteri referens. – Lakossági igény is mutatkozott erre, illetve a vezetés is látja, hogy Újpest egy kicsit lemaradt ezen a téren. Éppen ezért további bővítés szükséges – tette hozzá.

Az átadón néhány helybéli kutyagazda is részt vett, akik örömmel konstatálták az új, ebeknek kialakított terepet.

– Nagyon okos dolognak tartom a kutyafuttatót – fejtette ki véleményét Vida Béláné, kutyatulajdonos. – Most már el tudom engedni a kutyát anélkül, hogy tartani kellene az esetleges összetűzésektől a „nem kutyásokkal”.

A kialakítás során persze a gazdikra is gondoltak, akik a kihelyezett padokon pihenhetnek, míg kedvenceik szaladgálnak. Az idei évben előreláthatólag még további öt kutyafuttatóval bővül az újpesti kutyák mozgástere.

(antosa)