Szabad volt az ének és a tánc!

  •  
  •  
  •  

A népdalszeretők nagy tábora nagy tapssal köszöntötte szombaton kora délután a nagyszínpadon az Újpest Cigányzenekart, valamint Bokor Jánost, a nótaműsorok neves és közkedvelt előadóművészét és vendégeit. Újpesten ugyanis nagy tábora van a népdalesteknek és a László Mária- vezette Magyardal és Zenebarát kör összejövetelei is havonta zajlanak. Éppen ezért borítékolható volt a Nagyszínpad szombat kora délutáni produkciójának sikere, amelynek címe: Szól a nóta Újpesten.

Bokor János, a nótaműsorok közkedvelt, neves előadóművésze ezúttal barátaival, Kátai Zsuzsa énekművésszel, valamint Szalontai Bori cigánydal énekessel (és táncosaival) érkezett. Az énekeseket a Botos Tibor gitárművésszel kiegészített Újpest Cigányzenekar kísérte. 

A szép számú közönséget László Mária dalos szeretettel köszöntötte és köszönetet mondott Újpest Önkormányzatának, hogy immár harmadik alkalommal kap a magyar nóta és a cigánydal műsorblokkot a Városnapok programja és megkülönböztetett figyelmet kapnak a dalos rendezvények. Külön köszöntötte a közönség soraiban lévő Makai Istvánt a Roma Polgári Tömörülés és egyben a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökét.

Bokor János színpadra lépését nagy taps kísérte és az előadóművész azonnal megtalálta a hangot, sőt az énekhangot közönségével.  

– Remek idő, mosolygó arcok, ami a magyardalnak köszönhető, ugyan mi kellene még? – kérdezte és azonnal rázendítettek a magyar nótára és a csárdásra. Szabad volt a színpad előtt az ének és a tánc!  A közönséget nem is kellett bíztatni, tapsolt, énekelt, és azonnal szívébe zárta a fellépőket. 

 A nagysikerű, ráadásokkal tűzdelt finálét követően Hladony Sándor önkormányzati képviselő a színpadra kísérte László Máriát és Újpest borával köszöntötte az ismert nótaszerzőt. 

Kép és szöveg: B.K.