Szabó Barbara a döntőbe várja magát az Európa-bajnokságon

  •  
  •  
  •  

Hosszú, de annál örömtelibb időszakon van túl az UTE atlétája, Szabó Barbara. Február 19-én a harmadik helyen végzett magasugrásban a Lódzban rendezett fedett pályás atlétikai versenyen. Barbi remekül versenyzett, 1,90 méterig minden magasságon elsőre átjutott, aztán az 1,92-t háromszor leverte. Idén már 1,92 métert is teljesített, és ezzel már biztos az indulása a márciusi, prágai fedett pályás Európa-bajnokon. Barbara jó szériája Stockholmban is folytatódott, ahol a dobogó második fokára állhatott fel.

– Nagy öröm, hogy itthon, hazai pályán is sikerült bizonyítanom – mondta. – A Syma Csarnokban rendezett fedett pályás országos bajnokságon egy centit rátettem idei legjobb eredményemre, és 1,93 métert ugrottam, amivel aranyérmes lettem. Bevallom, egy kicsit tartottam a versenytől, hiszen még nem fordult elő, hogy egyetlen hét alatt háromszor is megmérettessem magam.
– Nem titok, Svédországban készülsz az Európa-bajnokságra. Miért ott?
– Befejeztem tanulmányaimat az Egyesült Államokban, bár nagyon jól éreztem odakint magamat és minden adott volt a folytatáshoz, mégis visszatértem Európába. Viszont a svéd magasugró iskola, mondhatni, nagyhatalom a világban, a menedzseremmel úgy döntöttünk, felvesszük a kapcsolatot a göteborgi klubbal. Sikerült a dolog, érzem magamon, hogy technikailag sokat fejlődtem a segítségükkel.
– Prágában milyen eredménnyel lennél elégedett?
– Úgy érzem, az 1,95 méter végre sikerülhet, és ezzel a magassággal döntőbe lehet kerülni. Ott pedig, bármi megtörténhet.

(gergely)