Szabó Lőrinc Szavalóverseny

  •  
  •  
  •  

A Kossuth-díjas költő hangja csendült fel az Ady Endre Művelődési Ház színháztermében 2015. november 12-én, csütörtökön 14 órakor. Szabó Lőrinc saját versét, az Ima a gyermekekhez című művet hallgatták a gyerekek, a költő hangján.

A szavalóversenyt a magyar nyelv napja alkalmából rendezte az Újpesti Kulturális Központ – Ady Endre Művelődési Ház, melyre általános iskolás és középiskolás diákok egyaránt nevezhettek. A beérkezett jelentkezési lapok ismeretében a kerület 16 iskolájából neveztek a versenyre, összesen 235 fő. Más kerületekből 2 iskola diákjai jelentkeztek. A diákok 7 helyszínen 8 kategóriában mérhették össze tudásukat.

Az eseményt Agárdy László, az Újpest Színház színművésze nyitotta meg, aki elmondta, nem versenyről van szó, hanem jelenlétről: „Újpest mindenkire büszke, aki itt van, és versmondással ünnepli meg a magyar nyelv napját!” A műsorvezetői feladatokat az esemény főszervezője, Katona Gyöngyi vállalta magára. A legjobb versmondókat (névsoruk itt olvasható) a végén oklevéllel és könyvvel jutalmazták.

VG