Szakmai nap és verseny a Big Wall-ban

  •  
  •  
  •  

Négy éve volt az ipari alpintechnikai szakma első összejövetele. Az eltelt évek alatt sok minden történt a világban és itthon is, amely valamilyen módon érinti vagy érintheti munkájukat. Új eszközök jelentek meg a piacon, új módszerek láttak napvilágot és nem utolsó sorban elindult az akkreditált szakmai képzés, amely emeli a szakma presztízsét.

Az újpesti BIG WALL sportmászó központban, a szakma legszélesebb körét megszólítva szakmai napot szerveztek. A rendezvényt a Magyar Ipari Alpintechnikát Oktatók Érdekvédelmi Egyesülete szervezte.

– A szakmai nap résztvevői első kézből kaphattak információt az új OKJ-s képzésekről és minden az oktatást érintő új vagy eddig tisztázatlan témákról – mondta Kővágó Károly, a Big Wall ügyvezető igazgatója. – Megvitattunk és kipróbálhatunk technikákat, eszközöket, amelyek esetleg új ötleteket adhatnak majd a mindennapi munkavégzés során, akár a hatékonyság, akár a biztonság terén.

A rendezvényen képviseltette magát a NMH – Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság. Az ellenőrző hatóság képviselője a speciális munkavédelem témakörében várta a kérdéseket.

– A sok komoly téma mellett némi játékosságot is szerveztünk, lehetőség nyílt egy kis versenyzésre- folytatta Kővágó Károly. – Külön köszönet Wintermantel Zsoltnak, hogy ismét ellátogatott hozzánk, és megnyitotta a versenyt.

Megtudtuk, hogy a feladatok nehézsége nem haladta meg egy alapfokú képzettséggel rendelkező kollégák ismereteit, éppen ezért nagy volt az érdeklődés. A versenyzők nem is a helyezésekért küzdöttek, inkább saját magukat, erejüket, ügyességüket tették próbára.

GG