Szárnyaltak a Zuglói Sasok

  •  
  •  
  •  

A hétvégén két napon át a kosárlabdázóké volt a főszerep a Megyeri Úti Általános Iskola tornatermében. Szombaton és vasárnap rendezték meg a II. Megyeri Kupa kosárlabdatornát, amely ezúttal nemzetközi versennyé nőtte ki magát.

Sajnos, az időjárás egy kissé átírta a forgatókönyvet,  ugyanis a pécsi vendégek a cudar viszonyok miatt lemondták a részvételt. Így, az U12-es korosztály számára kiírt vetélkedésen minden csapat kétszer is találkozott egymással. A játékosok, az edzők és a nézők egybehangzó véleménye szerint, ennek ellenére, jó kis verseny kerekedett. A résztvevő csapatok: Zuglói Sasok, Banska Bystrica és a házigazda Megyeri Tigrisek.

A nemes vetélkedésen kiemelkedett a mezőnyből a Zuglói Sasok gárdája. Néha már a felnőtteket idéző megoldásokkal is próbálkoztak – többnyire sikerrel – játéktudásuknak köszönhetően nem is találtak legyőzőre a két nap során. A második helyért vívott küzdelemben a Megyeri Tigrisek a szlovák vendégekkel mérkőztek, s bizony csak kevés választotta el a “mieinket” a sikertől. Szoros mérkőzésen vesztettek, de az eredmény miatt senkinek sem kellett szégyenkeznie. Amint azt a Tigrisek edzője, Páli Gábor elmondta, ők leginkább tapasztalatot akartak szerezni, ezért is indítottak egy évvel fiatalabb csapatot a tizenkét évesekkel szemben.

A programot a kosárlabdához szorosan kapcsolódó versenyek színesítették. A büntetődobó versenyt Barczi Milán nyerte, az ügyességi versenyben Kertész György és Völgyi Mátyás diadalmaskodott. Az úgynevezett “bázis”-kosarazásban Kopácsi Ákos volt a legügyesebb.
 
A II. Megyeri Kupa Nemzetközi Kosárlabda Torna végeredménye
1. Zuglói Sasok
2. Banska Bystrica
3. Megyeri Tigrisek
 
Az edzők szavazatai alapján összeállították a torna válogatottját, az All-Star csapatot. Az ötösben helyet kapott: Lakatos Benjamin, Szpiszár Bálint, Marko Lassák, Novák Norbert és Völgyi Mátyás.
 
A győzteseknek, a helyezetteknek és a külön versenyben diadalmaskodóknak a serlegeket, az okleveleket, az érmeket és az ajándékokat Hamzáné Szita Ilona, a Megyeri Úti Általános Iskola igazgatója, valamint dr. Tahon Róbert aljegyző adta át.

(gergely)